Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Gerard Bilders

Gerard Bilders


Utrecht 1838 - 1865 Amsterdam

De jonge Gerard Bilders bracht zijn jeugd afwisselend door in Utrecht en Oosterbeek. Hij kreeg zijn eerste schildeslessen van zijn vader, de kunstschilder Johannes Warnardus Bilders. Op zijn zeventiende ontmoette hij de vermogende letterkundige Johannes Kneppelhout, die een aantal jaren zijn beschermheer werd en hem voor zijn opleiding naar den Haag zond en hem in zijn beginjaren als kunstenaar ondersteunde.

Gerard Bilders schilderde onder andere in Oosterbeek, het dorp van zijn jeugd, dat een ontmoetingsplaats was voor landschapschilders. Hij raakte in 1860 tijdens een opleidingsjaar in Brussel onder de indruk van het werk van de Barbizonschilders.

Bilders’ landschappen worden beschouwd als een belangrijke schakel tussen de romantiek en de meer natuurgetrouwe schilderkunst van de Haagse School.

Info: Scheen, Benezit

Onze brocante-outlet in Nieuwersluis is op 15 december as. gesloten.

Onze galerie in Breukeleveen is in december alleen op afspraak geopend en tussen Kerst en Oud en Nieuw helemaal gesloten. 

Taxatiedagen:
De volgende taxatiedagen komen door omstandigheden te vervallen:

vrijdag 14 december

zaterdag 15 december

vrijdag 28 december


BIlders, kunstschilder, aquarel, expositie, Galerie Wijdemeren, Breukeleveen1180, A.G. Bilders (1838 - 1865), olieverf op paneel, romantisch berglandschap met beekje, 35 x 49 cm, r.o. gesigneerd, verkochtGepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Gerard Bilders, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2016-07-05

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen: 
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

Reguliere openingstijden:
Iedere WO, DO en VR tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Let op: in december zijn wij uitsluitend op afspraak geopend en tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn wij helemaal gesloten!

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

 

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2018