Kunstkamer en Galerie Wijdemeren, wenst u fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2015!!
logo - Kunstkamer Wijdemeren
   
 
Kunstkamer Wijdemeren is gevestigd te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, waar wij u in huiselijke sfeer, van kunst, antiek, curiosa, brocante en interessante workshops, lezingen en concerten laten genieten. Kunstkamer Wijdemeren is een kunstbemiddelingsbureau voor 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen, kunstwerken, antiek en zilver. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Openingstijden: vr/za/zo, 13.30 -17.00 uur.contact
 
       

Kees van Dongen

Rotterdam-Delfshaven, 26 januari 1877 - Monte Carlo, 28 mei 1968

Nederlands Kunstschilder

Bronvermelding: Wikipedia

Biografie: De kunstschilder Cornelis Theodorus Maria van Dongen bracht zijn jeugd in Rotterdam door. Al vroeg werd zijn tekentalent ontdekt, maar geld om hem te laten studeren was er niet. Hij moest vanaf zijn veertiende zelf de kost verdienen. Hij volgde avondlessen aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen (tegenwoordig de Willem de Kooning Academie) van 1892 tot 1897, maar die bevielen hem niet. Hij betrok in Rotterdam een kamer boven het atelier van de schilder Martinus Schilt (Schildt). In 1897 vertrok hij naar Parijs, waar hij in zijn onderhoud voorzag als huisschilder en als illustrator voor satirische tijdschriften. Op 11 juni 1901 trouwde Van Dongen met Juliana Augusta Preitinger, die hij nog kende van de Rotterdamse Academie. Ze kregen één dochter. In 1906 verhuisde het jonge gezin naar de 'Bateau-Lavoir' op rue Ravignan 13, waar het de vriendenkring rond Pablo Picasso en diens toenmalige vriendin Fernande Olivier leerde kennen. In 1921 scheidden Van Dongen en Preitinger. In 1929 werd Van Dongen genaturaliseerd tot Fransman. In 1953 trouwde hij met Marie-Claire Huguen, met wie hij nog één zoon kreeg. Het heeft Van Dongen niet aan maatschappelijke waardering ontbroken: in 1926 werd hem het Franse Légion d'Honneur toegekend en in 1927 de Belgische Kroonorde. In 1929 werden twee van zijn werken opgehangen in het Palais du Luxembourg.

Artistieke ontwikkeling: Hij begon zijn werk te exposeren in Parijs, onder andere op de geruchtmakende tentoonstelling van 1905 in de Salon d'Automne met o.a. Henri Matisse. De heldere kleuren waarvan deze groep kunstenaars zich bediende, leverde hen de bijnaam Les Fauves ('Wilde Beesten') op. Van Dongen was ook korte tijd lid van de Duitse expressionistische groep Die Brücke.
Van de Fauves waren Van Dongen zelf, Henri Matisse, André Derain, Maurice de Vlaminck en Albert Marquet de leidende figuren. Kenmerkend voor zijn werk zijn de primitief aandoende vormen en de felle ongemengde kleuren.
Van Dongen staat bekend om zijn vele schilderingen van het vrouwelijk naakt. Voor hem was de vrouw 'het mooiste landschap': de vrouw was zijn 'muze'. Later in zijn loopbaan (na 1918) legde hij zich vooral toe op het schilderen van portretten van de Parijse 'society'. Zijn bekendste model was Brigitte Bardot. Dit ging, zo oordelen de meeste deskundigen, ten koste van het artistieke niveau dat hij in zijn jonge jaren had gehaald.
In februari 2008 werd het doek "Ouled Naïl" voor een recordprijs van 7,5 mln. euro verkocht bij Christie's in Londen.
La Gitane (de zigeunerin) heeft op 1 februari 2010 ruim 8 miljoen euro opgebracht tijdens een veiling bij Christie's in Londen. [1] Les escarpins mauves (de paarse pumps) bracht 2,3 miljoen euro op.
[bewerken]Schilderstijl

De werken van Kees van Dongen worden ingedeeld bij het Fauvisme.

Bronvermelding: Museum Boymans van Beuningen

De tentoonstelling ‘De grote ogen van Kees van Dongen’ heeft in vier maanden tijd ruim 205.000 bezoekers naar Museum Boijmans Van Beuningen getrokken. Hiermee is de tentoonstelling op zondag 23 januari afgesloten als een van de meest succesvolle tentoonstellingen van de afgelopen jaren. Vanaf 25 maart zijn de werken van Kees van Dongen in Parijs te zien.

Al vanaf de opening op 18 september 2010 liep de tentoonstelling ‘De grote ogen van Kees van Dongen’ storm. In de openingsweek ontving het museum al meer dan 10.000 bezoekers: een verdrievoudiging van het reguliere bezoekersaantal. Dit liep op naar meer dan 6.000 bezoekers op de laatste woensdag van 2010 en maar liefst 17.000 bezoekers in de sluitingsweek. In totaal zijn 205.225 mensen naar de kunstwerken van Kees van Dongen in Museum Boijmans Van Beuningen komen kijken. Directeur Sjarel Ex: “Het bezoekersaantal is boven verwachting hoog. We hadden gerekend op 130.000 dus we zijn bijzonder blij met deze enorme belangstelling.”

Heel veel vrouwen
De tentoonstelling ‘De grote ogen van Kees van Dongen’ liet circa tachtig internationale topwerken zien van de befaamde schilder Kees van Dongen. Maar liefst zestig schilderijen en een selectie tekeningen, keramiek, affiches en fotomateriaal werden speciaal voor de tentoonstelling overgevlogen uit internationale topcollecties, van New York tot Monaco en van Genève tot Moskou. ‘De grote ogen van Kees van Dongen’ toonde de weidse blik van de in Nederland geboren kunstenaar, die in Parijs wereldberoemd werd met zijn kleurrijke vrouwenportretten. Vrouwen met grote ogen, acrobates, naakte vrouwen, vrouwen gekleed in de couture van de ontwerper Paul Poiret en vrouwen die hij schilderde tijdens zijn verre reizen. Ook zijn eigen geliefden en goede vriendinnen – zoals de minnares van Pablo Picasso, met wie Van Dongen in Parijs een atelier deelde – werden door de schilder vereeuwigd. Soms schilderde Van Dongen ook mannen, waaronder zijn vader, de bokser Jack Johnson en enkele jazz artiesten.

Van Delfshaven naar Parijs
Cornelis Theodorus Maria van Dongen werd op 26 januari 1877 geboren in Delfshaven, dat toen nog een zelfstandig havenstadje was naast Rotterdam. De jonge Kees begon op zijn vijftiende met tekenlessen aan de huidige Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Drie jaar later kon hij als tekenaar de kost verdienen en werkte hij voor verschillende bladen waaronder Het Rotterdamsch Nieuwsblad. In 1897 vertrok Van Dongen voor de eerste keer naar Parijs om zich daar als tekenaar verder te ontwikkelen.

Societykunstenaar en bohemien
In zijn nieuwe woonplaats Parijs ontwikkelde Van Dongen zich van links geëngageerde illustrator tot gevierde kunstenaar. Hij brak hier door via de avant-garde stroming het fauvisme. Van Dongen was niet alleen spraakmakend vanwege zijn eigentijdse gebruik van kleur, verf en elektrisch licht, maar ook vanwege zijn levensstijl. Zijn uitbundige atelierfeesten in de jaren twintig en dertig werden bezocht door filmsterren, beroemde politici, en kunstenaars. Wat Andy Warhol in de jaren zestig was voor New York, was Kees van Dongen vanaf de jaren twintig voor Parijs; een societykunstenaar en bohemien die de stad extra kleur en allure gaf.

Extravagante werken
Op de tentoonstelling waren schilderijen te zien die Van Dongen maakte tijdens een verblijf in Rotterdam in 1907, zoals het felgekleurde ‘Modjesko’. Ook de schilderijen geïnspireerd door de Folies-Bergères en de meest ge-durfde Parijse werken, waaronder het naakt van zijn vrouw Guus, waren te zien. Belangrijk waren ook de stukken die hij schilderde naar aanleiding van zijn reizen naar Spanje, Marokko en Egypte. Deze experimentele en verleidelijke vrouwenportretten, met oriëntaalse invloeden, intensieve kleuren en decoratieve accenten, behoren tot zijn beste werken. ‘De grote ogen van Kees van Dongen’ bleek een unieke kans om alle topstukken van de schilder bijeen te zien.

Parijs
Vanaf 25 maart 2011 zal de tentoonstelling te zien zijn in Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris. De werken van Kees van Dongen zijn daar van 25 maart - 17 juli 2011 te bewonderen met de titel: ‘Kees Van Dongen, Fauve, anarchiste, mondain’. De interesse vanuit Parijs voor overname van de tentoonstelling komt niet geheel als een verrassing; Kees van Dongen heeft het grootste deel van zijn leven in Parijs gewerkt en gewoond. Het is de tweede keer dat het Parijse museum een tentoonstelling van Museum Boijmans Van Beuningen overneemt, de eerste keer was in 2009 met de biografische tentoonstelling over Charley Toorop.

Bekijk hier een filmpje over een tentoonstelling van Kees van Dongen in het museum in 1967

Zie hier de nieuwe Arttubefilm met Dolly, de dochter van Kees van Dongen

Entreeprijzen
Gedurende de tentoonstelling 'De grote ogen van Kees van Dongen', tot en met 23 januari 2011, gold voor een bezoek aan het gehele museum een toeslag van €5 op de entreeprijzen.
Jongeren tot en met 18 jaar, Vrienden van het museum, leden van Vereniging Rembrandt, ICOM-houders, Studenten Willem de Kooning Academie en PABO-Kunststudenten betalen geen toeslag.
En elke woensdag blijft een bezoek aan het museum voor iedereen gratis!

De tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Unilever, hoofdbegunstiger de Turing Foundation, OC&C Strategy Consultants, Bank Giro Loterij, een bijdrage uit het door het Prins Bernhard Cultuurfonds beheerde Straver Fonds, Ploum Lodder Princen, Stichting Bevordering Van Volkskracht, Stichting Gifted Art en het Ministerie van OCW vanwege het toekennen van indemniteit. ‘De grote ogen van Kees van Dongen’ was hoofdonderdeel van het officiële programma van Holland Art Cities 2009-2010.

Info: Scheen, Benezit.


Divers werk van Kees Van Dongen @ Galerie Wijdemeren Breukeleveen


Kees van Dongen, "Les chevaux courtes", Pochoir


nr. 2047, Kees van Dongen , "Èspagnole"
Techniek: Pochoir, Jaar van uitgifte: 1925
beeldmaat 26.5 cm x 20.5 cm (papier)
Ingelijst in specifiek Van Dongen lijst


nr. 2044, Kees van Dongen , "Tête de femme"
Techniek: Pochoir, Jaar van uitgifte: 1925
Beeldmaat 26.5 cm x 20.5 cm (papier)
Ingelijst in specifiek Van Dongen lijst


nr. 2048, Kees van Dongen , "Prière"
Techniek: Pochoir, Jaar van uitgifte: 1925
Beeldmaat 26.5 cm x 20.5 cm (papier) 
Ingelijst in specifiek Van Dongen lijst

Galerie Wijdemeren, Kees van Dongen , "Portrait de Femme"
nr. 2046, Kees van Dongen , "Portrait de Femme"
Techniek: Pochoir, Jaar van uitgifte: 1925
Afmetingen: 26.5 cm x 20.5 cm (papier)

Galerie Wijdemeren, Kees van Dongen , "Croquis"
nr. 2045A, Kees van Dongen , "Croquis"
Techniek: Pochoir, Jaar van uitgifte: 1925
Beeldmaat 26.5 cm x 20.5 cm (papier)
Ingelijst in specifiek Van Dongen lijst 


         
       

© Kunstkamer Wijdemeren 2013

In collectie van GALERIE WIJDEMEREN BREUKELEVEEN, SCHILDERIJEN van de volgende KUNST SCHILDERS:

KUNSTHANDEL GALERIE WIJDEMEREN BREUKELEVEEN
restauratie, taxatie, inkoop, verkoop, schilderijen 19e 20e eeuw kunsthandel
schilderijen van de volgende schilders te koop aangeboden en gevraagd:

Gerard Pieter Adolfs, Wim van Aken, W.J. Alberts, G. Altmann, W.F. Andréa, Lizzy Ansingh, Louis Apol, Karel Appel, Fred Arends, George Armfield, Alida Arntzenius, Elise Claudine Arntzenius, Floris Arntzenius, C.D.L. Artz, Jan Asselbergs, Johannes Ates, August Aué, Jack Aué, Coraline Backer, Ary Baggerman, Jits Bakker, A.H. Bakker Korff, Balwe, Simon Balyon, Leon Barillot, Ugo Barocco, Jacques Barraband, Jerry Barrett, Nicolaas Bastert, Alfred Bastien, Victor Bauffe, Joh. Ernst Baumer, Bernard van Beek, Chris Beekman, Daniël Been, Beer, E.S. van Beever, H.J. Bellaard, Gerrit Benner, Otto Pieter Bennewitz, Joan Frans Berg, Will Berg, Andries van den Berg, Ans vd. Berg, Natascha vd. Berg, Simon van den Berg, P.A. van den Bergh, Patrick Bergsma, Hendrik Berlage, T. Bes, John Bevort, Jeanne Bieruma, Wim Bijkerk, Gerard Bilders, J.W. Bilders, J. le Blanc, Bleijs, Felicien Bobeldijk, Theophile de Bock, Paul Bodifée, Kees Boendermaker, Hessel de Boer, G.J. de Boer, F.J.D. Boers, H.A.C. Bogman, H.C.C. Bogman, J.M. Bogman, Kees van Bohemen, Rudolf Bonnet, Rob van Booren, Jan Bor, Julia Borsboom, Gerard Jan Bos, Henk Bos, Johan Bos, Joh. Bosboom, Lena ten Bosch, Tineke Bot, Tjeerd Bottema, Cor Bouter, Pieter Bouter, A. De Braekeleer, Eddy Brams, Piet Brandjes, Eugene Brands, Jens Bree, Dirk Breed, W.A. Breedveld, Co Breman, Jean Marianne Bremers, Johan Briedé, Clemens Briels, A.H.C. Briet, Hetty Broedelet, René Broné, Herman Brood, Peter Brouwer, Bart ten Bruggencate, Chris ten Bruggencate, Nicolaas Bruijnesteijn, Cornelis de Bruin, Gyula Bubarnik, Jan Budding, Hélène Bueno, Albert Buikema, Emilie Buitelaar, Meindert Butter, Meeuwis van Buuren, Anton Buytendijk, J.J. Bylaert, Moritz Calisch, William Calladine, Jan Carbaat, Mary Carla, J. de Carpentier, Charles Rochussen, Paul Citroen, Fré Cohen, Auguste Coomans, Thomas S. Cooper, Lovis Corinth, Corneille, Cornelis Corsius, F.L. Corsius, Jan Herman Coster, Patrick Creyghton, Anne Dahm-Puchalla, Paul W. Dahms, Salvador Dali, Jan van Dam, Paul Damen, Willem Frederik Daniels, Franz Deckwitz, Pieter Defesche, Henk Dekker, G. J. Delfgaauw, H. Derians, W.A. van Deventer, H.C. Dietz, H.A. Dievenbach, Jos van Dijk, Adri Dijkhorst, Marjolijn Dijkhuis, Pieter Dik, Dinand, W.J. Dingemans, H.G. Dingemans-Numans, George Jan Dispo, Willem van der Does, J.J. Doeser, Kees van Dongen, Heertje van Doornik, Cecile Dreesmann, Frits Drent, A.J. Driesten, M.J. Drulman, Bernhard van Dulmen Krumpelman, John. L. Eastman, Johannes van Eck, David Eddington, Joh. Eerdmans, W.H. Eickelberg, AJ van Eijbergen, Joh. Elsinga, JB Tetar van Elven, G. van Emmerik, J. van Empel, Engelman, Astrid Engels, Piet Engels, Jo Enthoven, Gerard Ernens, H. Erp, Weezel Van Errens, Errington, P. van Essel, Adrianus van Everdingen, A. Eversen, Dirk Gerard Ezerman, Yoke Ferwerda, Wil Ferwerda, D.H.W. Filarski, Roberto Fontana, Jan Franken, Robert Franken, V. Gabor, Paul J.C. Gabriël, Salomon Garf, Jan van Geem, Jacob Hendrik Geerlings, A.M. Geijp, Dirk van Gelder, Joan van Gent, Peter Gentenaar, Leo Gestel, Ghaddaf, Arnout van Gilst, Frits Giltay, Aart Glansdorp, Adriaan Glaudemans, Michael Godard, Nelly Goedewaagen, J.C.A. Goedhart, Theo Goedvriend, Cath. Goeting, Frits J. Goosen, Gosse Goosen, A.M. Gorter, Jan van Goyen, K.G.A. Graeb, Florian Grass, J.H. Grauenkamp, Auguste Graux, Groenestein, AJ Groenewegen, Lucie v. Groningen, Annemarie de Groot, Jan Hendrik van Grootvelt, Pierre Guillaume, Armand Guillaumin, Richard Höhler, Jaap ter Haar, D.J. van Haaren, J.H.L de Haas, Laetitia de Haas, Han van Hagen, F.S. Haindle, Flip Hamers, J.G. Hans, Jan ten Have, Lou Haver, H.J. Haverman, Nicoline Heemskerk, J.C. van der Heijden, Marinus Heijnes, Johannes Helder, Henk Helmantel, Willem de Haas Hemken, Hermann Hemstedt, Jan den Hengst, Armand Henrion, F.H. Henshaw, Jeroen Hermkens, Alberto Hernández, Bert van Herwijnen, Felix Hess, Henri Hess, JA Hesterman jr., Anton Heyboer, Kees Heynsius, Jaap Hiddink, E.A. Hilverdink, Johannes Hilverdink, Anton van der Hoeven, Gaston Hoffmann, Hans Hogendoorn, Antoinette van Hoijtema, Joh. Hollanders Pzn, J.H. Hollestelle, Charles Hollman, Jan Holtrop, M. v. Hoogstraten, Bob ten Hoope, Frans Simon Hoos, J.F. Hoppenbrouwers, Gerard Hordijk, George William Horlor, H.M. Horrix, Theo van der Horst, Henri Houben, Rob Houdijk, Pieter int Hout, H. ten Hoven, Theo van Hoytema, Frits Hubeek, Arina Hugenholtz, Frans Huijsmans, Abraham Hulk, Abraham Hulk jr., Hendrik Hulk, W.F. Hulk, Ruben Hunt, Hurkmans, Huszar, Raoul Hynkes, Josef Israëls, Isselman, Charles Jacque, W.G.F. Jansen, J.M. Jansen, Willem Jansen, Carin Janson, Wouter Janssen, Germ de Jong, Toon de Jong, Ytje de Jong, J.F. Sterre de Jong, Marius de Jongere, Oene Romkes de Jongh, Annelies Jonkhart, Jan Lodewijk Jonxis, H.J. Kaemerer, Jan Kagie Jr., Kallenbach, Hans Kanters, Lois Kapr, Kasparus Karsen, Frederik Kasenda, Robert Kasimir, H. ten Kate, Herman F.C. ten Kate, Anthony Keizer, Aart Kessel, J.S.H. Kever, G.L. Kiers, Ad Kikkert, C. Kimmel, Stehan Kip, L.J. Kleijn, Roelof Klein, Hendrik Willem Klijn, Cor Klijn, Alfred Klinkan, Aris Knikker, Jan S. Knikker sr., Jan S. Knikker jr., W.A. Knip, Hermann Knopf, Toos Koedam, B.C. Koekkoek, Gerard Koekkoek, Herm. Koekkoek sr., Herm. Koekkoek jr., J.H. Koekkoek, J.H.B. Koekkoek, H.B. Koekkoek, H.P. Koekkoek, M.A. Koekkoek I, M.A. Koekkoek II, Jan J. Koeman, Simon Kok, Catharina Kool, Sipke Kool, Jan Koperdraat, Jan Korthals, Klaas Koster, Jeroen Krabbé, Simon Kramer, H.C. Kranenburg, Fedor van Kregten, Ruud Krijnen, Heinz Kroh, Paul Kromjong, Joop Kropff, Otto Engelhardt - Kuffhäuser, C. Kuijpers, Luise Kött-Gartner, Hendrik de Laat, B.L.de Leao Laguna, Lambalgen, Marc Lamers, Hendrik van Langen, Frans A. Langeveld, Ger Langeweg, M. Laux, Chris Lebeau, Sara Ledeboer, Wil van Leeuwen, Jean Lefort, Lehan, Charles Leickert, Peter Lely, J.K. Leurs, A.S. Liersema, Evert Jan Ligtelijn, Ronald Lindgreen, J. van Lingen, Ferdinand Ernst Lintz, Henri Liquet, Guillaume Lo-a-Njoe, Jo Lodeizen, Dirk van Lokhorst, D.P. van Lokhorst, Ida Petronella van Lokhorst, Jacobus van Looy, A. Lourens, Lucebert, Rudi Ludwig, Jos Lussenburg, H. Luyten, Hella Maas, Marie H. Mackenzie, Jan Makkes, Kees Maks, David de la Mar, Maravitz, Leo Marchand, Willem Maris, Simon Willem Maris, Ans Markus, Jan Martens, Raoul Martinez, Frans Masereel, Wim Mast de Gooijer, Anton Mauve, A.R. Mauve jr., Han van Meegeren, Abraham Meertens, F. Meerts, J.L. van der Meide, Johan Meijer, Loek Meijer, Louis Meijs, Ron Meilof, Jan Melcher Tilmes, H.J. Melis, Jaques Mels, Emanuel Menan, Oscar Mendlik, J.C. Mertz, Hendrik Willem Mesdag, Metzoldt, B.Midderigh-Bokhorst, Huub Milder , J.F. Millet, Henri Minderop, Anton Misset, Herman Moerkerk, H. van Moerkerken, Tilly Moes, Evert Moll, J. Montigny, J.J. Moolhuizen, Willem F.A.I. Vaarzon Morel, Peter Motz, Daniel Muehlhaus, Petrus Mulder, E.R. Muller, Munson, Morgenstjerne M.Morgenst. Munthe, Michiel van Musscher, N.J.Roosenboom, Frederik Nachtweh, W.C. Nakken, W.H. van der Nat, M.J. Nefkens, Albert Neuhuys, v. Nieuwenhoven, Jacob Nieweg, G.H. Nijland, Cornelis Noltée, Michiel Noorderwier, Willem Noordijk, A.C. van Noort, Elisabeth Nourse, J.C. Novaro, W.J.J. Nuyen, Frans A. Oerder, Guy Olivier, Theo van Oorschot, Jeanne Oosting, G.W. Opdenhoff, W.Z. Ort, A.J. Oudshoorn, Chris Overbeeke, Herman C.A. Paradies, Michael Parkes, Patricia Peeters, Bart Peizel, Michael Perejaslavets, Jam Hendrik Persijn, Bob Pestman, Eugène Peters, Anton Pieck, F.X. Pieler, Johanna Pieneman, Nicolaas Pieneman, Evert Pieters, J.D.M. vd. Plas, Niek vd. Plas, Ary Pleijsier, Pletser, Henk Poeder sr., Hugo Polderman, Nicolas Poliakoff, Johan Ponsioen, Johan Pootjes, Vladimir Poretskov, Leo Pors, Adam Potgieter, Bern. Pothast, Claas Prins, A.J. van Prooijen, Kees Putman, Cornelis Raaphorst, Willem Raaphorst, Heinrich Woldemar Rau, Edward King Redmore, Joost Remeeus, Désiré Thomassin Renardt, Erik Renssen, Jan van Rhijnnen, A.R. Rietstap, James de Rijk, Jan Rijlaarsdam, J.B. Sijthoff - van Rijswijck, W.C. Rip, Henri Rochussen, Albert Roelofs, Willem Roelofs, Willem Elisa Roelofs jr., Reinier E.J. Roeterink, Ad de Roo, M. Roosenboom, A.C. Rosemeier, Jacob van Rossum, Henri Rousseau, Jacob de Ruig, Jacob van Ruisdael, J.A. Rust, Louis Saalborn, Kees Salentijn, Hendrik M. Savrij, E.R.D. Schaap, Hendrik Schaap, Sipke van der Schaar, G.F. van Schagen, Adeline Maud van Schaik, Gijs van Schaik, Andreas Schelfhout, Johannes Schelfman, P.P. Schiedges, Martinus Schildt, Dinand Schipper, J. Schipper, P.A. Schipperus, Henri Schoonbrood, A.P. Schotel, J.C. Schotel, Henry Schouten, Gerrit Jan Schouten, Pauline Schreibers, Jo Schrijnder, David Schulman, Lion Schulman, W.J. Schutz, Schweninger, Sibens, Ciano Siewert, G.J. Sijthoff, J.C.A. Silliacus, Frans Simons, Joseph Sipkes, Jan Sirks, Frans Slager, Jeannette Slager, Tom Slager, Slingerland, B.H. Slotman, Jan Sluijters jr., Jan Sluijters sr., Willy Sluiter, Anton Smeerdijk, Roelof Smelt, Klaas Smink, J.G. Smits, Fred Smoolenaers, Dirk Smorenberg, Ben Snijders, Jac. C. Snoeck, Chris Soer, Wouter van Soest, L.W. van Soest, Theodoor Soeterik, Juan Soler, Leonid Sologaub, Louis Soonius, Lyle Sopel, J.J. Spohler, Jan J.C. Spohler, Cornelis Springer, Louis Stütterheim, Stachouwer, G.J. Staller, jhr. Tjarda Starckenborh, E. Stark, Otto E. Stark, W. Steelink, Hendrik van Steenwijk, Nicolaas Steffelaar, Th.A. Steinlen, Stekelenburg, Peter Sterkenburg, Wouter Stips, Jacobus Stok, Alida E. v. Stolk, P. Stortenbeker, C.A. Streefkerk, Jacob van Strij, J.A.B. Stroebel, Jan Suhl, Jacoba Surie, Theo Swagemakers, J. Taanman, Tamson, A.J. Temming, Adriaan Terhell, C. Terlouw, Ellis Tertoolen, P.H. Thomas, Désiré Thomassin Renardt, Toon Tieland, Jan C. Tiele, Vladimir Titov, Tj.v.Starkenborg, Bob Tomanovic, L.L. van der Tonge, Migata Toshihide, Johan Traarbach, J. van Trirum, Jan Zoetelief Tromp, unknown, A.J. v.Prooyen, F. v.Severdonck, J.C. Vaarberg, Maurits van der Valk, H. Valkenburg, Casimir VandenDaele, Jack J. vd.Put, Hendrik W. Veenendaal, Gert-Jan Veenstra, JWC van der Veer, Gerrit van Velsen, J. Veltman, Joh.P. van Velzen, Cornelis Dirk Ven, E.A.H. van der Ven, Willem van der Ven, Adri Verburg, J.H. Verheijen, Hans Verhoef, Albertus Verhoesen, J.M. Verhoesen, Aat Verhoog, Kees Verkade, Ruud Verkerk, Andries Verleur, André Vermeulen, A.R. Veron, Willem Verpoeken, W. Verschuur jr., W. Verschuur sr., L.P. Versteeg, P.G. Vertin, Adri Verveen, Vervuurt, C. Vester, W. Vester, Ben Viegers, Elisabeth Vis, Jan van Vlaardingen, Dick van Vlaardingen, Derk van Vlaardingen, Clement van Vlaardingen, S. de Vletter, Klaas van Vliet, Jan Voerman jr., Jan Voerman sr., C.J. de Vogel, August van Voorden, Barend van Voorden, Frederik de Vos, Cornelis Vreedenburgh, Dick de Vries, Jan van Vuuren, Nicolaas vd Waay, P.J.A. Wagemans, Maurice Wagemans, Max Waitz, Bob van Walderveen, Antonie Waldorp, C.A. van Waning, Martin van Waning, H.J. van der Weele, Jan Weenink, Jaap Weijand, Johannes Weiland, Anton Weiss, W.J. Weissenbruch, Henk Welther, A. Wens, C. Werner, Albert Wessels, Cornelis Westerbeek, Klaas Wiedijk, Jan Wiegers, Gerard Wiegman, Matthieu Wiegman, Peter Wiemers, Derk Wiggers, N.M. Wijdoogen, Jan Wijga, H.J. van Wijk, W.L. Wijmans, Herman J. Wijngaard, Piet T. van Wijngaerdt, A.J. van Wijngaerdt, J.H. Wijsmuller, Reinier Wildeboer, Wilgen, Karl Willard, L. Willaume, K.J. Willerding, Carel Willink, Chris van der Windt, Jan Wingen, Leo de Winter, Rebecca Wip, Ineke Wisselink, A.H.J. Witjens, Willem Witjens, Lucie Wittig-Keijser, J.B. Wittkamp, Annemarie van Wolde, Hendrik Jan Wolter, Sylvia Woodcock Clarke, Gerrit Nicolaas Woudt, Jan Adam Zandleven, Ortiz de Zarate, Abraham van der Zee, Agatha Zethraeus, Jacques Zon, Ria Zurné, Arie J. Zwart, Marinus Zwart,

©Kunstkamer Wijdemeren2013