Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Verkoop - Expositie
De Vrouw in de Kunst

Verkoop - Expositie
De Vrouw in de Kunst


De tentoongestelde kunstwerken zijn veelal afkomstig uit diverse belangrijke particuliere collecties. De meeste schilderijen kunnen tijdens deze tentoonstelling te koop worden aangeboden.

Galerie Wijdemeren, stelt een bijzonder sfeervolle collectie schilderijen tentoon van kunstenaars die zich door de jaren heen door de vrouw hebben laten inspireren.

Een expositie met het thema: "De Vrouw in de Kunst" door de jaren heen, van de 19de eeuw tot heden, met werk van o.a.:

Wim van Aken, Max Alandt, A.H. Bakker KorffG. BefanoC.J. Blanc,Cor W. BouterArthur Briët, Herman Brood, D. BucourtMoritz Calish, Lovis Corinth, Hendrik DievenbachL. FerstelVida GaborTheodore Gerard, J.W. Gerstenhauer ZimmermanNapoleon Ghesquierre,A.M.GorterE. GrivasAnton HeyboerJosef IsraëlsJacksonRudolf JelinekJacob de JongJohannes de Jong, H. de Jonge, W. van Kampen, J.S. Hendrik Kever, Aris KnikkerSipke KoolBaruch Lopez de Leao Laguna, Maxime, Frans MeertsHenricus MélisJ.C. MertzMax Metzold, Hans van Moerkerken, E.R. MullerMichael ParkesEvert Pieters, Bernard Pothast, Albert Roelofs, L. RobinJacob van Rossum,Jan RijlaarsdamVincent Rijs, Martinus SchildtJeanette Schipper,Charles Josef SchippersJosef Schuster, Ans Simmelink, Jac. Frederik Sterre de JongJohannes StroebelKees (Cornelis) Terlouw,Jacob Taanman, Lammert van der Tonge, Casimir Vandendaele, J.C. Verburgh, Samuel de VletterMax Waitz, Maurice WagemansA. Wens, E.J. Witkamp, Annemarie van WoldeJacques Zon
en nog vele anderen...

Persbericht
door Jeanette Looman-Schipper

Werk van hedendaagse kunstschilders 
naast bekende meesters uit de 19de en 20ste eeuw. 

Naast werken van fijnschilders uit de 19de eeuw, impressionisten en modernen treft u diverse kunstwerken van toonaangevende hedendaagse kunstenaars aan. O.a. de kunstschilder Wim van Aken is vertegenwoordigd, wiens werk reeds tweemaal in het Singer Museum van Laren tentoon werd gesteld. Heel herkenbaar en realistisch zijn de schilderijen van Hans van Moerkerken, die veel van zijn werk in Californië tentoonstelt. Opvallend en vooral kleurrijk zijn de werken van
Herman Brood, Anton HeyboerJan RijlaarsdamMax Waitz enJeanette Schipper te noemen. Het schilderij van de Hongaarse fijnschilder Vida Gabor verdient zeker het predikaat “bijzonder knap”. Deze Hongaar doet voor zijn 19de eeuwse collega’s zeer zeker niet onder. Ook heel indrukwekkend en zinnenprikkelend is het werk van de Amerikaanse surrealist Michael Parkes. Tenslotte treft u een serie foto’s aan van de fotograaf Vincent Rijs, die spelend met allerlei lichteffecten de vrouw steeds speels en schilderachtig weet te weer te geven.

Op deze expositie worden ruim zestig schilderijen met uitsluitende de VROUW als centraal thema tentoongesteld. Zo wordt zij niet alleen afgebeeld als portret of naaktmodel, maar ook als bijv. moeder, huisvrouw of prostituee. Tot aan het begin van de 18de eeuw werd in de schilderkunst de vrouw vaak als slecht, fataal en listig afgebeeld. Het bijbelse verhaal van Adam en Eva heeft zeker bijgedragen aan dit negatieve vrouwbeeld; bovendien waren kunstenaars hoofdzakelijk mannen. De weinige vrouwelijke kunstenaars, die de geschiedenis heeft gekend, werden geacht zich bezig te houden met het schilderen van bloemstillevens, huisdieren etc.. Dat het beeld van de vrouw ook een positieve invulling kende, blijkt uit schilderijen van maagden, martelaressen en liefhebbende moeders. Gewoon als zichzelf werd zij echter zelden uitgebeeld. Vanaf het begin van de 19de eeuw begonnen kunstenaars de vrouw met andere ogen te zien en beeldden haar af als huisvrouw, danseres, bloemenverkoopster of naaktmodel. Opmerkelijk in deze expositie zijn o.a. het schilderij van Ferstel (ca. 1890) van een vrouw die een sigaret rookt en het omstreden monumentale werk van de Duitse impressionist Lovis Corinth. Van de Haagse scholer Josef Israëls, die in zijn glorietijd als de Rembrandt van de 19de eeuw werd gezien, treft u twee aquarellen aan. Tenslotte zijn er ook diverse binnenhuistafereeltjes te bewonderen: prachtig uitgewerkte interieurstukken waarin de vrouw doorgaans als huisvrouw of moeder wordt afgebeeld.

Meer info: Jeanette Looman-Schipper, T 06-41277246
http://www.galeriewijdemeren.nl

Wij zijn dit Pinksterweekend open voor de Kunstronde Vecht & Plassen! Kom lekker genieten van kunst, live-muziek en koffie op ons terras aan het water!


Let op: Van 22 mei tot en met 1 juni zijn wij gesloten, u kunt ons dan uitsluitend op afspraak bezoeken.


Wisselende thema exposities

Galerie Wijdemeren werkt met wisselende thema-exposities. Veel werk uit onze collectie is afkomstig uit particuliere verzamelingen. Het gaat daarom vaak om unieke stukken die nooit eerder op de markt zijn geweest, omdat ze bijvoorbeeld rechtstreeks uit het atelier van een kunstenaar komen.


Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Verkoop - Expositie
De Vrouw in de Kunst, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2016-07-08

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen: 
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

Let op: van 22 mei tot en met 1 juni is de galerie gesloten, en enkel op afspraak te bezoeken.

Reguliere openingstijden:
Iedere WO, DO en VR tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

 

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2018