Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
H.J. Haverman

H.J. Haverman


Geboren 23 oktober 1857 Amsterdam
Overleden 11 augustus 1928 Den Haag

Hendrik Johannes Haverman woonde en werkte resp. in Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Diepenveen en in Den Haag. Hij maakte reizen naar Frankrijk, Italië en Spanje. Reeds op 16 jarige leeftijd ging hij in de leer bij de dekoratieschilder H.J. Plaat jr. en daarna bij H. Valkenburg. Hij volgde lessen aan de Rijksakademie te Amsterdam (1874-1878) o.l.v. A. Allebé en B. Wijnveld jr. en de Antwerpse Akademie o.l.v. J. Portaels.

Haverman was medewerker van N. van der Waay en E.S. Witkamp jr. (1879). Hij tekende, schilderde, etste, aquarelleerde en lithografeerde voornamelijk portretten en figuurstukken. Hij was in zijn tijd reeds een beroemd portretschilder en behaalde op diverse tentoonstellingen gouden en zilveren medailles. Hij was tevens erelid van diverse kunstgenootschappen en werd o.m. begiftigd met de Leopoldorde. Hij was lid van Arti et Amicitiae te Amsterdam.

Haverman gaf les aan E.W. Broers, M.J.E. Cohen, Gosschalk, M. barones van Lynden, E.A.H. Gori, Th.G. Meissner, jkvr. C.G.W. Repelaer van Driel, M.A.A. Schweistal, P. Stuy en J. Verkade. Hij gaf raadgevingen aan jkvr. E.H.J. van Eysinga en L.H. Verwey van Udenhout.

Zijn werk werd o.a. ten toongesteld in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.
Diverse musea bezitten werk van zijn hand. O.a. Kröller müller museum Otterlo, het Haags Gemeentemuseum en Museum Boymans- van Beuningen te Rotterdam.


Info: Scheen

Heeft u dit jaar het Kunst & Antiek Weekend in Naarden gemist? Of wilt u nog een keer rustig onze collectie bekijken? Dan bent u van harte welkom bij onze After-Sale expositie! Tot eind februari presenteren wij nog eenmaal onze speciale beurscollectie.


HJ Haverman, schilderij, schilderijen te koop, kunst, kunstveiling, galerie wijdemeren, gwdm, breukeleveen
nr. C147, H.J. Haverman, 'Moederliefde', olie op paneel, 33 x 19 cm, l.o. gesigneerdGepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar H.J. Haverman, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2018-01-13

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen: 
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

Iedere WO, DO en VR tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

 

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

 

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2018