Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Isaac Israels

Isaac Israels


Isaac Lazarus Israëls (Amsterdam, 1865 – Den Haag, 1934) was een van de meest vooraanstaande leden van de Amsterdamse Impressionisten. Hij verbeeldde de vluchtige en levendige momenten van het stadsleven in Amsterdam, evenals stille impressies van onoplettende individuen. Israëls' vrije, maar toch ook zorgvuldige stijl uit zich in zijn vele schilderijen, pastellen, etsen en litho's, waar het vangen van 'het moment' centraal staat. 
Samen met zijn vader Jozef Israëls verbleef hij 's zomers vaak in Scheveningen, waar hij spontane en kleurrijke strandtaferelen schilderde. Ook deze voorstellingen waren onderworpen aan Israëls vermogen om beweging te creëren in een stilstaand beeld. 
Vanaf 1904 vestigde de schilder zich in Parijs, waar hij kennis maakte met het werk van Edgar Degas en Henri de Toulouse-Lautrec. Zijn stijl bleef zich ontwikkelen tijdens zijn bezoeken aan Nederlands-Indië, Londen en Zwitserland. Uiteindelijk vestigde Israëls zich in Den Haag, waar hij tot zijn dood in 1934 bleef schilderen en schetsen in het oude atelier van zijn vader.

Info: rkd, rijksmuseumwikipedia

Onze openingstijden zijn gewijzigd! Vanaf heden zijn wij standaard op vrijdag geopend. Op andere dagen kunt u de galerie volgens afspraak bezoeken.

Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, Isaac Israels
B8136, Isaac Israels, 'Zich schminckende clown', pastel,
beeldmaat: 25.5 x 39.5 cm, l.o. gesigneerd


Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, Isaac Israels
B371, Isaac Israels, "Bailalaika spelers"
olie op doek, 111 x 87 cm, met atelierstempel. Ook te zien in het archief van het RKD, klik hierGepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Isaac Israels, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2017-08-21

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen: 
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

Reguliere openingstijden:
Iedere vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2019