Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Kees Maks

Kees Maks


Amsterdam 1876 - 1967 Amsterdam

Bergense School / Haagse School

De Nederlandse kunstschilder Kees Maks was een leerling van George Hendrik Breitner. Hij wordt gerekend tot een van de belangrijkste moderne, figuratieve kunstenaars van het begin van de 20e eeuw.

Terwijl in het begin van de 20e eeuw de avant-gardistische schilderkunst haar invloed deed gelden in Europa, keerden veel kunstenaars in het interbellum terug tot een meer neo-klassieke figuratie, die bekend werd als ‘Retour a l’ordre’. Met name in Parijs verwierven deze figuratief werkende kunstenaars, waaronder Kees van Dongen, faam. In Nederland is ten onrechte nooit veel belangstelling voor dit soort kunst geweest.

Kees Maks maakte naam met zijn schilderijen van het mondaine uitgaansleven. Circusvoorstellingen, dansparen, wandelende gezelschappen en tuinfeesten waren tot dan toe onbekende thema’s in de Nederlandse kunst. De levenslustige onderwerpen en de frivole manier van schilderen, waarbij de kunstenaar met heldere, felle kleuren flinke kleurvlakken vormde, imponeerden het publiek.

Samen met Kees van Dongen en Jan Sluijters zorgden de werken van Maks voor ophef vanwege hun moderne karakter. Anders dan deze kunstenaars is Maks onterecht in de vergetelheid geraakt.

Hij is verwant aan de Bergense School en de Haagse School.

bronvermelding: Wikipedia

Info: Lexicon Pieter A. Scheen

In verband met de komende feestdagen,
is onze galerie dit jaar gesloten tussen
24 december en 2 januari.


Kees maks, kunstenaar, kunst te koop, galerie wijdemeren, expositie, breukeleveen
B2522, Kees Maks, olie op doek, 40 x 50 cm, l.o. gesigneerd


Dit werk verbeeldt de legendarische circus directeur en dressuur rijder Jean Houcke, midden in één van zijn bijzondere dressuur acts in het Koninklijk theater Carré in Amsterdam. 


In het nationaal circus archief van Jaap Best zijn bijzondere oude foto's te vinden waarop Jean Houcke in de piste te zien is. Om de foto's te bekijken kunt u hier klikken. Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Kees Maks, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2017-07-02

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen: 
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

Iedere WO, DO en VR tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Let op: Onze galerie gesloten van
24 december 
tot 2 januari.
Wij wensen iedereen fijne feestdagen!

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

 

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2017