Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
G.H. Nijland

G.H. Nijland


 

Gerrit Nijland (Rotterdam, 12 maart 1931) is een Nederlandse kunstschilder. Hij heeft lessen gehad van Simon Kramer, een impressionist in Laren (Noord-Holland). Dat Nijland geen onbekende is, blijkt uit Annuaire international des ventes, peintures et sculpture, een jaarboek voor de kunstkenner, waarin zijn naam en werk voorkomt.

Zijn opleiding is even boeiend als vreemd. Na jaren in Parijs te hebben gewoond, is hij vertrokken naar Amerika. Na diverse tentoonstellingen in New York waar zijn werken werden aangekocht door musea e.d. zwierf hij verder naar Australië en Nieuw-Caledonië. In 1975 keerde Nijland terug naar Nederland.

Hij schildert voornamelijk abstract en is niet te volgen. Zijn composities zijn voornamelijk een lijnenspel met sterk wiskundig aandoende vertekeningen die in het centrum van het stuk tezamen komen tot een verdichting welke allerlei fantasieën oproepen. Prachtig weet hij de kleur geheel passend in het lijnenspel te brengen, waardoor hij uitzonderlijk mooie en gave resultaten weet te bereiken. Deze abstracten hebben menigeen geïnspireerd zijn werk te kopen, dit ondanks de zeer hoge prijzen.

Wonderlijk genoeg maakt hij daarnaast ook kerkinterieuren in een totaal ander genre. Of het nu de gebogen lijnen zijn die hem aanspreken of de sfeer, deze is geheel volgens de werkelijkheid en laat niets te raden over.

Zij zijn in donkere kleuren geschilderd, met een bijzondere aandacht voor het detail. Een aparte lichtinval geeft het geheel een duidelijke dimensie. Zijn kerkinterieuren zijn in wezen terug te vinden in zijn abstracte werken.

Onze brocante-outlet in Nieuwersluis is op 15 en 29 december en op 1 januari gesloten.

Onze galerie in Breukeleveen is in december alleen op afspraak geopend en tussen Kerst en Oud en Nieuw helemaal gesloten. 

Taxatiedagen:
De volgende taxatiedagen komen door omstandigheden te vervallen:

vrijdag 14 december

zaterdag 15 december

vrijdag 28 december

zaterdag 29 december


G.H. Nijland, kunstschilder, schilderijen te koop, galeriewijdemeren, expositie, breukeleveen
nr. 3356, G.H. Nijland, "Balinese vlinder, 80 x 130, olie op doekGepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar G.H. Nijland, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2016-07-05

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen: 
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

Reguliere openingstijden:
Iedere WO, DO en VR tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Let op: in december zijn wij uitsluitend op afspraak geopend en tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn wij helemaal gesloten!

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

 

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2018