kelderman, jan

Klik op de afbeelding(en) voor meer informatie.

Momenteel geen werk van deze kunstenaar online.
Informeer gerust of er wel (nieuw) werk in de galerie aanwezig is.
Contact

kelderman, jan

Eemnes 1914-1990 Amsterdam

Jan Kelderman was zowel kunstschilder als koopman. Met zijn familie woonde hij lange tijd in Amsterdam Oost waar hij in een klein atelier voornamelijk Amsterdamse stadsgezichten en zeegezichten vervaardigde.
Het gezin Kelderman was niet rijk, maar kon redelijk goed
leven van de opbrengst van zijn schilderijen..

In zijn jongere jaren kocht en verkocht Kelderman op markten tweedehands artikelen en curiosa maar al snel specialiseerde hij zich in schilderijen. Kelderman had een bijzonder schilderstalent, welke hij zelf ontwikkelde
tot een zeer eigen, impressionistische stijl..

Vanaf 1948 verkocht hij zijn schilderijen, door meestal met zijn Volvo industriële bedrijven te bezoeken, waar hij zich ten kantore begaf en zich voorstelde als :" Ik ben Jan Kelderman de bekende schilder ". Ik wil u graag mijn werk laten zien en eventueel ook verkopen. De prijzen staan achterop, maar gelden voor het eerste schilderij, elk volgende kost de helft."

Meer dan 30 jaar heeft Kelderman zo gewerkt. Daarnaast verkocht hij schilderijen op kleine beursen en markten, maar ook in zijn stamcafé, waar hij regelmatig te vinden was. Hij hield wel van een borreltje. Verder hield hij
exposities in diverse hotels en zelfs reisde hij naar Zweden, waar hij diverse malen exposeerde.

Jan was een vrolijk, gezellig mens, met een optimistische kijk op het leven en altijd in de weer met zijn schilderijen.

Hij schilderde voornamelijk Amsterdamse en Parijse stadsgezichten, zeegezichten, bloemstillevens, berglandschappen en winterse landschappen.
afgewisseld met bloemstillevens of bomschuiten op zee.

Jan Kelderman woonde en werkte in Hilversum en Amsterdam. Vanaf 1946 tot 1950 werkte hij in Laren (Noord-Holland) en in Eemnes, waarna hij weer naar Amsterdam verhuisde.

Info: Scheen, Benezit.

Nieuw:

Zoekresultaten

Klik op de afbeeldingen voor meer informatie

Website – Zoek Kunstenaar