Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Galerie Nieuws

Galerie Wijdemeren Nieuwsbrief - September 2019

 Jan van Tongeren, Stilleven met geborduurde lap


Nieuwsbrief Galerie Wijdemeren -

September 2019


Via deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van onze exposities, nieuwe aanwinsten, speciale activiteiten, kunstbeurzen en ander kunstgerelateerd nieuws.

Voor specifieke vragen met betrekking tot restauratie, taxatie, inlijsten en aan- of verkopen van kunst, antiek en zilver, kunt u ons mailen of bellen.

Hartelijke groet, Gijs en Jeanette Looman - Schipper.


Openingstijden Galerie Wijdemeren
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen 
Iedere vrijdag van 11 - 17 uur.
Andere dagen volgens afspraak. 

Let op! De gratis taxatiedag op vrijdag 20 september komt te vervallen!

Lees over onze GRATIS taxatiedagen

 


 

Gewijzigde openingstijden
 

Vanaf heden is Galerie Wijdemeren standaard iedere vrijdag geopend. U bent die dag welkom om een kijkje te nemen in de galerie, een kopje koffie of thee te komen drinken en te genieten van onze prachtige locatie. Ook zijn op vrijdag onze experts altijd in huis, u bent bij hen van harte welkom voor een gratis mondelinge taxatie. U kunt dan gewoon zonder afspraak terecht. Op overige dagen zijn wij volgens afspraak geopend.

Bent u toevallig in de buurt en hangt de vlag uit?
Dan kunt u ook ook zonder afspraak bij ons binnenlopen. 

 

 

 

 
Johan Ponsioen, Stilleven

Huidige expositie:

Stillevens uit drie eeuwen
schilderkunst

te zien tot en met 1 november 2019

Na twee maanden van het zomerse licht te hebben genoten, zijn we vanaf september een nieuwe expositie gestart. Deze expositie staat, zoals onze titel al weggeeft, in het teken van stillevens uit drie eeuwen schilderkunst.

Het stilleven als onderwerp leeft al eeuwen in de kunst en is ook heden ten dage nog even relevant. Een stilleven kan iets vertellen over de kunstenaar die het heeft gemaakt, over zijn kunde en ambacht, maar ook over de tijd waarin de hij heeft geleefd. We nemen u mee naar de 19e, 20e en 21e eeuw, waar we mogen ontdekken dat niet één stilleven hetzelfde is. Juist dat is wat het stilleven zo mooi maakt!!

Objecten kunnen een inhoudelijke betekenis meedragen, of iets vertellen over de tijdsgeest. Hoewel de objecten in een stilleven ogenschijnlijk willekeurig worden gepositioneerd, is het tegenovergestelde waar. Een stilleven wordt voorafgaand aan het schilderen zorgvuldig door de kunstenaar opgebouwd. De belichting, de keuze voor een standpunt en de plaatsing van objecten in relatie tot elkaar, maken ieder stilleven uniek. Uiteindelijk heeft de schilder in zijn uitwerking altijd het laatste woord. Zo schildert de één zo realistisch, dat een schilderij haast voor een foto kan worden aangezien, waar de ander met een vlotte toets een vervreemdende impressie van een stilleven weergeeft.

De prachtige veelzijdigheid van het stilleven als onderwerp heeft ons geïnspireerd tot het inrichten van deze expositie. We hopen u te mogen verwelkomen met een heerlijk kopje koffie of thee, terwijl we de stillevens aan het woord laten.

Tot ziens in onze galerie!

 
Arnold Pieterse, Stilleven met eitjes

 

 
 
Hendrik J. Valk, Voorjaar

Nieuwe aanwinsten bij Galerie Wijdemeren


Onze collectie breidt zich dagelijks uit. Wekelijks tonen wij de mooiste en meest bijzondere nieuwe aanwinsten online, dus zorg dat u regelmatig op onze website kijkt om op de hoogte te blijven en inspiratie op te doen voor uw persoonlijke verzameling. Deze week in het bijzonder nieuw binnengekomen:  

- Hendrik J. Valk
- Klaas Koster

 
Klaas Koster, Boerderij aan de vaart


Bekijk onze website voor meer nieuwe aanwinsten van:

Hendrik J. Valk, Klaas Koster, Cornelis Raaphorst, W.C. Nakken, Willem Noordijk, Cornelis Vreedenburgh, Jan Rijlaarsdam, Chris van der Windt, Marie H. Mackenzie, Cor Noltee, Ron Meilof, Jan Hoynck van Papendrecht, Johan Meijer, Jan van Tongeren, Leo Pors, Claas Prins, Ben Viegers, Bern. A. van Beek, Cornelis Kimmel, Pieter Stortenbeker, Toon Kelder, Don Clarke, C.A.J. Schermer, J.H. Koekkoek, Fred Arends, Dirk Smorenberg, Adrianus Eversen, Mari ten Kate, E.V.A.

Mocht u een schilderij of ander kunstwerk graag bij u thuis op locatie willen bezichtigen, om te weten of het past bij u en/of uw interieur, dan zijn daar uiteraard ook volop mogelijkheden voor.

Bel of mail ons gerust om een afspraak te maken.

T: 06-41277246 / 06-53222156
E: info@galeriewijdemeren.nl


Openingstijden Galerie Wijdemeren:
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen 
Openingstijden: iedere vrijdag van 11 - 17 uur.
Andere dagen volgens afspraak.


Lees over onze GRATIS Taxatiedagen.

Let op! De gratis taxatiedag op vrijdag 20 september komt te vervallen!

 


Annelies Jonkhart, Blikken speelgoed

Een bijzondere toevoeging:

Annelies Jonkhart

Kunstschilder Annelies Jonkhart heeft speciaal voor Galerie Wijdemeren en de expositie Stillevens uit drie eeuwen schilderkunst een prachtige uitgebreide collectie schilderijen beschikbaar gesteld. Onze expositieruimte Dinies Kitchen hebben we volledig gewijd aan haar oeuvre. Dit deel van de tentoonstelling is ook prachtig geworden, al zeggen we het zelf, en zeker de moeite waard om te komen bekijken.

Een kleine greep uit de uitgebreide collectie van
Annelies Jonkhart

Annelies Jonkhart schildert in een realistische stijl. Zij en haar man zijn fervent verzamelaars van (Romeins) glas, aardewerk, keramiek en andere attributen. Veel van deze voorwerpen vinden hun vereeuwiging in haar schilderijen. De objecten die ze schildert dragen de sporen van de tijd, maar hebben nog steeds een functie. De combinatie van deze voorwerpen met bijvoorbeeld fruit resulteert in een harmonie van kleuren. Annelies Jonkhart geniet landelijke bekendheid met haar werk en exposeert al 25 jaar in vooraanstaande galerieën in Nederland en de USA.

Gratis Taxatiedagen

 
Heeft u zich wel eens afgevraagd wat de waarde is van uw schilderijen? Of wat het zou kosten als u een schilderij laat schoonmaken, restaureren of voorzien van een nieuwe lijst?

Kom gerust eens langs op onze gratis taxatiedagen.

 

Naast taxaties van schilderijen, bent u ook welkom voor waardebepalingen van zilver, antiek, brons en andere inboedel en kunstvoorwerpen. 

Op onze locatie Angstelkade in Nieuwersluis:

Angstelkade 2a, Nieuwersluis, gebouw Stock&Co/Kunstkamer Wijdemeren

Iedere zaterdag van 10:00 tot 15:00, Gratis taxaties van kunst en antiek.
Contact ons voor een afspraak.

Let op! De gratis taxatiedag op vrijdag 20 september komt te vervallen!

In onze Galerie in Breukeleveen Herenweg 71-73:

Iedere vrijdag van 11:00 tot 17:00,
Gratis taxaties van kunst en antiek.
Contact ons voor een afspraak. 

Taxaties op afspraak buiten de bovengenoemde tijden, of op locatie behoren ook tot de mogelijkheden.
Bel of mail ons gerust!
  

 

Aan de Angstelkade


Op onze vestiging aan de Angstelkade in Nieuwersluis bent u iedere dinsdag en zaterdag van harte welkom, tussen 10-15 uur. Deze loods aan het pittoreske riviertje de Angstel in Nieuwersluis is een ware schatkamer van Curiosa, Brocante, Antiek en Zilver. Een kopje koffie staat altijd klaar!

Kunstkamer Wijdemeren is een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver, waarvan zowel Galerie Wijdemeren als Stock & Co deel uit maken. Aan de Angstelkade is ons restauratie- en lijstenatelier gehuisvestigd, evenals de afdeling antiek, zilver & curiosa en het in antieke meubelen, boedelgoederen en woningontruiming gespecialiseerde Stock & Co.

 


 

Vestiging Angstelkade
Angstelkade 2A, gebouw Stock & Co / Kunstkamer Wijdemeren
3631 NA te Nieuwersluis
Bedrijventerrein Angstelkade

Vaste Openingstijden:
Iedere dinsdag en zaterdag van 10 tot 15 uur,
Buiten deze tijden alleen volgens afspraak geopend.


Contact:
Gijs Looman,
T: -31(0)6-53222156,
E: info@stockenco.nl

Jeanette Schipper,
T: -31(0)6-41277246.
E: info@galeriewijdemeren.nl

Galerie & Kunstkamer Wijdemeren is goed bereikbaar met de auto of de fiets.
Meer informatie vindt u op de website: stockenco.com

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten en de gratis taxatiedagen, abonneer u dan op onze mailinglijst: Inschrijven Uitschrijven


Nieuwsbrief Galerie Wijdemeren (ARCHIEF)


09/05/2019Galerie Wijdemeren Nieuwsbrief - September 2019, met nieuws over o.a. onze gewijzigde openingstijden, nieuwe aanwinsten en exposities! lezen

Vorige edities:08/08/2019Galerie Wijdemeren Nieuwsbrief - Augustus 2019, met nieuws over o.a. onze gewijzigde openingstijden, nieuwe aanwinsten en exposities! lezen07/05/2019Galerie Wijdemeren Nieuwsbrief - Juli 2019, met nieuws over o.a. onze boekenverkoop, nieuwe aanwinsten, en onze zomerexpositie! lezen06/05/2019Galerie Wijdemeren Nieuwsbrief - Juni 2019, met nieuws over afwijkende openingstijden, nieuwe aanwinsten, huidige en komende exposities! lezen05/03/2019Galerie Wijdemeren Nieuwsbrief - Mei 2019, met nieuws over de Kunstronde! lezen04/23/2019Koningsdag nieuws en een terugblik op een mooie Pasen! lezen04/10/2019Uitnodiging voor speciale Paas Expositie! En meer nieuws voor april... lezen03/08/2019Nieuwsbrief Maart, met nieuwe aanwinsten en aankomende exposities! lezen01/29/2019Het Kunst & Antiek Weekend Naarden gemist? -Galerie Wijdemeren Nieuwsbrief- lezen01/05/2019Uitnodiging van Galerie Wijdemeren voor een speciale Sneak Preview! En meer januari nieuws... lezen12/13/2018Galerie Wijdemeren Nieuwsbrief - december 2018 lezen11/07/2018Galerie Wijdemeren Nieuwsbrief - november 2018 lezen10/24/2018Belangrijk: Aangepaste openingsdagen en data voor taxatiedagen lezen10/12/2018Galerie Wijdemeren Nieuwsbrief - oktober 2018 lezen09/13/2018Galerie Wijdemeren Nieuwsbrief - september 2018 lezen


Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten en de gratis taxatiedagen, abonneer u dan op onze mailinglijst: Inschrijven Uitschrijven

Kunst in een huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de en 20ste eeuwse meesters, evenals hedendaagse schilderijen en heel veel andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vindt u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
| BLOG

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen: 
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

Reguliere openingstijden:
Iedere vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2019