Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
M.A. Koekkoek II

M.A. Koekkoek II


Amsterdam 1873 - 1944 Amsterdam

De kunstschilder Marinus Adrianus Koekkoek II was een Nederlands tekenaar en schilder van impressionistische landschappen en dierstukken, voornl. vogels en pluimvee. De door hem weergeven dieren waren altijd zeer natuurgetrouw weergegeven. Hij komt uit de bekende Nederlandse schildersfamilie Koekkoek, zijn overgrootvader was Johannes Hermanus Koekkoek (1778-1851), zijn grootvader was Hermanus Koekkoek (1815-1882). Hij was de tweede zoon van Willem Koekkoek (1839-1895), zijn broer was Hermanus Willem Koekkoek(1867-1929). Zij behoren tot de vierde generaties schilders uit deze talentrijke familie.

M.A. Koekkoek II was vanaf 1 januari 1918 als wetenschappelijk tekenaar in dienst van het Rijksmuseum van Natuurlijke Historie in Leiden, waar hij twintig jaar werkte. Tussen 1922 en 1935 maakte hij 407 illustraties voor het boek Ornithologia Neerlandica, beter bekend als De Vogels van Nederland van Eduard Daniël van Oort. Deze illustraties werden gekopieerd in The Handbook of British Birds van Henry Forbes Witherby.

M.A. Koekkoek II maakte ook de aquarellen voor twee series van 12 schoolplaten die gebruikt werden bij kennis der natuur. Van deze platen is later ook een boek uitgebracht.

Overzicht platen:

In ons land: Het Naardermeer; In de weide; In sloot en plas; Zoetwatervissen; In de Noordzee; Wintervogels; Aan het strand; In het duin; Bij de ruïne; Aan de rivier; Op de heide en In het bosch. 
Buiten ons land: Bewoners van de Karpaten; Te midden van sneeuw en ijs; In een Duitsch bergwoud; In het gebied van de Boven-Nijl; Aan de rand van de Kalahari; Onder de dadelpalmen; Noord-Amerikanen woudbewoners; In het Braziliaansche oerwoud; In de Syberische vlakte; Op Borneo; In de Rimboe en Uit de Australische dierenwereld. 
Later maakte Koekkoek een tweede serie aquarellen van 12: IN ONS LAND. Dat zijn: "Het Naardermeer:, "In de weide", "In sloot en plas", "Zoetwatervissen", "In de Noordzee.", "Vogels in de winter", "Aan het strand", "In het duin", "Bij de ruïne", "Aan de rivier", "Op de heide" en "In het bos".

Ontvangen van "http://nl.wikipedia.org/wiki/Marinus_Adrianus_Koekkoek_(1873-1944)"

Info: Scheen, Benezit

Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


M. A. Koekkoek II, kunstschilder, schilderij te koop, exposite, Galerie Wijdemeren, Breukeleveen
nr. B8918, M.A. Koekkoek II, 'Kippen', olie op doek, 26 x 36 cm, l.o. gesigneerd


M. A. Koekkoek II, kunstschilder, schilderij te koop, exposite, Galerie Wijdemeren, Breukeleveen
nr. A2681-110, M.A. Koekkoek II, stalinterieur met kippen en haan, olie op board 22,5 x 30 cm.Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar M.A. Koekkoek II, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2018-03-15

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020