Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Theo l"Herminez

Theo l"Herminez


(Tilburg 1921 - 1997 Tilburg)

l"Herminez begon zijn carrière als reclameontwerper, waarna hij ging studeren aan de Academie van Beeldende en Bouwende Kunsten in Tilburg. Toch wordt l"Herminez vaak een autodidact genoemd. Waarschijnlijk vanwege zijn bijzondere eigen stijlontwikkeling. Hij speelde lang met het impressionisme en realisme, tot hij uiteindelijk bij een geheel eigen stijl terecht kwam.

Zijn figuren kenmerken zich door een geheimzinnige en krachtige uitdrukking. l"Herminez werkte niet met modellen, maar baseerde zijn figuren, vaak vrouwen, op vluchtige ontmoetingen die hij had. Zijn doel was niet om de bewuste persoon levensecht weer te geven, maar eerder hun aard en persoonlijkheid, dat wat de schilder in hen zag. Dit maakt de werken ook een weerspiegeling van de schilder zelf. Soms letterlijk, wanneer hij elementen van zijn eigen gelaat verwerkte in zijn portretten. 

Werken van l"Herminez stralen zowel stilte als overweldigende emotie uit. Deze tegenstelling brengt een zeker onheilspellendheid met zich mee. Dit is een kenmerk van zijn magisch realistische stijl, iets dat ook terug te zien is in werken van andere bekende magisch realistische schilders, zoals Pyke Koch en Carel Willink

Schilderijen van deze kunstenaar bevinden zich in meerdere musea en balngrijke collecties, de bedrijfscollectie van de ING bank. 

theo l heminez, schilderijen te koop, expositie, galerie wijdemeren, magische realisme, magisch realistische kunst, te koop, breukeleveen
C1507, Theo l"Herminez, "Vrouw met kat", olie op doek, 130 x 99,5 cm, r.o. gesigneerd en gedateerd 71, verkocht


Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


Wisselende thema exposities

Galerie Wijdemeren werkt met wisselende thema-exposities. Veel werk uit onze collectie is afkomstig uit particuliere verzamelingen. Het gaat daarom vaak om unieke stukken die nooit eerder op de markt zijn geweest, omdat ze bijvoorbeeld rechtstreeks uit het atelier van een kunstenaar komen.


Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Theo l"Herminez, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2018-10-24

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020