Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Jan Asselbergs

Jan Asselbergs


geboren 1937 in Nederlands Indië

De kunstschilder Johannes Marie Christiaan Asselbergs werd in 1937 in Ned. Indië geboren. Zijn leven is zonder meer kleurrijk te noemen. Het wordt gekenmerkt door hoogte- en dieptepunten. In zijn geboorteland overleefde hij als kind de Jappenkampen. Voor hij definitief koos voor de schilderkunst was Jan Asselbergs zanger, componist, journalist, muzikant en troubadour.

Tegenwoordig is Asselbergs bekend als portrettist waarbij figuratieve en abstracte elementen met elkaar verbonden zijn. Zo portretteerde hij onder andere Koningin Beatrix, Monique van der Ven en Ruud Lubbers. Behalve portretten maakte hij ook landschappen, bloemstillevens en diverse andere genres.

Over zijn werk en leven is een monografie verschenen, waaruit meer dan ooit blijkt dat leven en werk bij deze opmerkelijke kunstenaar onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Recensie monografie: Beeldend kunstenaar Jan Asselbergs werd in 2002 vijfenzestig en het was hoog tijd dat over zijn leven en werk een boek verscheen. Al jong bleek hij veelzijdig begaafd; aanvankelijk beoefende hij velerlei kunstvormen, maar zijn eigenlijke roeping vond hij ten slotte toch in de beeldende kunst. Mede door de, soms vererende, opdrachten die hij ontving, kan men zijn werk in diverse, al of niet openbare gebouwen en in vele particuliere collecties aantreffen. De uitgave toont 94 werken, vrijwel alle schilderijen en tekeningen; wat hierin kleur heeft, is ook in kleur gereproduceerd. Zijn poetische toets maakt vooral zijn vrouwenportretten en -naakten bijzonder sfeervol. In al zijn portretten, ook die van kinderen en mannen, slaagt hij erin de persoonlijkheid van de geportretteerden zichtbaar te maken. Tot zijn favoriete thema's behoren verder onder meer musicerende personen, landschappen en stadsgezichten. Wat bij dit alles opvalt, is hoe harmonisch hij licht en kleur in zijn werk weet te vangen. Het boek sluit met een chronologisch overzicht van zijn exposities van 1958 tot 2002.

Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


Jan Asselbergs, 1937 Nederlands Indië, kunstschilder, schilderijen te koop, expositie, galerie wijdemeren, Breukeleveen
nr. 1822, Jan Asselbergs, 1937 Nederlands Indië
1922, olie op doek 70 x 90 cmGepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Jan Asselbergs, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2016-07-05

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020