Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Simon Balyon

Simon Balyon


1956, Holland


Wie het werk van Simon Balyon ziet, denkt te maken te hebben met het werk van een schilder uit het eind van de 19de eeuw. Willem Roelofs en Jacob Maris zijn de kunstenaars die Simon hebben geïnspireerd tot het maken van dit technisch moeilijke werk.

Simon Balyon is geboren in 1965 in Den Haag, waar hij ook zijn jeugd heeft doorgebracht. Hij was vaak te vinden aan het strand of bij de vissershaven van Scheveningen. Het is dan ook niet vreemd dat veel van Simons onderwerpen aan de zee zijn ontleend.

Na enige jaren als timmerman te hebben gewerkt begreep hij dat hij dit vak niet zijn hele leven wilde uitoefenen en hij nam ontslag. De lucht van de olieverf beviel hem wel en hij meldde zich bij zijn oudere broer Nanne Balyon , die hem de eerste kneepjes van het schildersvak bijbracht. Na enige jaren handelswerk te hebben gemaakt, kwam hij bij zijn leermeester Hans van Moerkerken terecht, één van Hollands beste landschapsschilders.

Van de drie schilderende broers, Simon, Nanne en André Balyon is Simon de meest getalenteerde en hij ontwikkelde zich dan ook in 3 jaar tijd tot een schilder die vergeleken kan worden met de beste Hollandse impressionisten van rond 1900.

Simon woont in een afgelegen boerenhuis in Friesland met zijn vrouw en kinderen en zijn hond, die hij dikwijls gebruikt als model bij het stofferen van zijn werk. 

Er is een groeiende belangstelling voor zijn werk, dat niet alleen in Nederland, maar ook in belangrijke galleries in België, Duitsland en in de VS wordt verkocht.

Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, Simon Balyonnr.B39, Simon Balyon, "Strandje",
olie op paneel, 18 x 24 cm, verkocht


Simon Baylon, kunstschilder, Schilderijen te koop @ Galerie Wijdemeren Breukeleveen.
nr. 3958, Simon Balyon, gereserveerd


Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, Simon Balyon, wintergezicht
nr.A7170, Simon Balyon, "Wintergezicht"Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Simon Balyon, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2017-07-28

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020