Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
E.S. van Beever

E.S. van Beever


Geboren:  28 -03 -1876 Antwerpen
Overleden:  20 - 06 -1912 Laren


De kunstschilder Emanuel Samson van Beever begon al jong met schilderen. Kort na 1900 ging hij in Blaricum wonen. Hij was een bewonderaar van Breitner en Israels. Hij leidde een eenzaam en wat tragisch leven en overleed op 36-jarige leeftijd.

Op 28 maart 1876 werd in Antwerpen Emanuel van Beever geboren als zoon van de juwelier Samson Godfried van Beever en Rosalie Barnett. De eerste vier jaar van zijn leven woonde Emanuel in Antwerpen. Daarna verhuisden zijn ouders naar Amsterdam waar Emanuel zijn schoolopleiding kreeg. Nadat hij de school verlaten had, werd hij in de leer gedaan bij een diamantslijperij. Het bleek echter al snel dat Emanuel niet veel belangstelling had voor het diamantvak. Daar hij al op jeugdige leeftijd belangstelling voor tekenen en schilderen bleek te hebben, ging de jonge Emanuel zich in deze richting bekwamen.

Aanvankelijk volgde hij lessen aan de Quellinusschool in Amsterdam. Op deze school voelde Van Beever zich echter niet thuis. Hij bleef weg van school en volgde in plaats daarvan schilderlessen bij de kunstschilder Alexander Boom. Over zijn leerperiode bij Boom zou van Beever later zelf zeggen: "(...) ik kan gerust zeggen, dat mijn eigenlijke schilderperiode daar begonnen is, en steeds zal ik erkentelijk zijn voor de gevoelige en artistieke lessen mij door den schilder gegeven, en die van grooten invloed zijn geweest op mijn verdere ontwikkeling."

Van 1894 to 1897 volgde van Beever schilderlessen aan de Akademie voor Beeldende Kunsten. In deze jaren leefde hij in behoeftige omstandigheden, slechts ondersteund door een geringe subsidie. Zijn ouders verbleven in die jaren in Londen. Toen deze daar ziek werden vertrok ook van Beever naar Londen om zijn ouders te verzorgen. Na twee jaar - toen beide ouders overleden waren - keerde van Beever terug naar Nederland waar hij zich in Blaricum en later in Laren vestigde.

Emanuel van Beever schilderde onder andere boereninterieurs, stillevens en dorpsgezichten. Een aantal van zijn werken ontstond in Mol in de Kempen. Hij kreeg gunstige kritieken, in onder andere de "Nieuwe Rotterdamsche Courant" . Over zijn stillevens schreef deze krant bijvoorbeeld : "van Beever is op dit punt een bewonderenswaardig talent." Op 20 juni 1912 overleed van Beever  in Laren (NH) op de leeftijd van slechts zesendertig jaar.

Werk van van Beever vindt men in het Haags Gemeentemuseum
en in het Singermuseum te Laren.

Info: Scheen, Benezit

________________________________________________

Emanuël Samson van Beever woonde en werkte o.a. in 't Gooi, voornamelijk in Laren (NH) en in Amsterdam.

Hij studeerde in Amsterdam, op de Quellinusschool en hij kreeg les van K.A.A.J. Boom en E. Frankfort, daarna op de Rijksakademie (1874-1897).

Van Beever was een veelzijdig schilder. Hij schilderde , tekende en etste vooral boereninterieurs, stillevens en dorpsgezichten.

Zijn interieurs werden indertijd al veel geëxporteerd naar Engeland en Canada.

Van Beever gaf zelf les aan A.J. Bakker, A.C. van den Berg, A.F.W.E. van Beurden, K.A.A.J. Boom, N. Eiselin, E.H. Jaarsma en H. Kuijt.

E.S. van Beever, kunstschilder, expositie, Galerie Wijdemeren, Breukeleveen7120-100, E.S. van Beever, "Boereninterieur",
olie op paneel, 21,5 x 16 cm, verkocht


Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


E.S. van Beever, schilderijen te koop, kunst te koop, exposities, galerie wijdemeren breukeleveen
C4177, E.S. van Beever, krijttekening, dame in interieur, 47x57 cm, l.o. gesigneerd


Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, Emanuel van Beever
nr.7091, E.S. van Beever, " Stilleven", olie op paneel, 37 x 31 cm


Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, ES van Beever, boerin, olie op doek
A7868-100 E. S. van Beever, "Breiende boerin" ,
olie op doek, 26 x 20,5 cmGepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar E.S. van Beever, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2019-11-01

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020