Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
René Broné

René Broné


geboren 15 augustus 1944 te Hilversum

Atelier/Adres: Laren - Naarderstraat 93

weblink naar site van René Broné

De Hilversumse kunstschilder René Broné was leerling aan de School of Visual Arts and Graphics. Daarna volgde hij een opleiding voor ontwerper/visualiser en studeerde sociale wetenschappen en marketing.

Broné concentreert zich op allerlei takken van sport, waaronder natuurlijk de golfsport. Hij maakt zowel aquarellen en olieverfschilderijen. Soms gebeurt dit in opdracht, vaak uit eigen inspiratie. Maar altijd is er de persoonlijke affiniteit met de sport en de sporter in actie waardoor de dynamiek bijna voelbaar wordt.

Na een start van zijn kunstenaarscarrière in Nederland voltrok tussen 1970 en 2000 zijn grote succes zich vooral in Amerika. Bedrijven, waaronder bekende multinationals; zoals Coca Cola, Porsche, Mercedes, Sony, Philips, ING, ABN, enz. maar ook topsporters; waaronder Muhammad Ali, Greg Norman, Ivan Lendl, Björn Borg, Jimmy Conners, Ruud Gullit, Ronald Koeman en Jari Litmanen, enz., filmsterren; o.a. Mia Farrow, Steve McQueen en politici ontdekten zijn werk en kochten het aan. Ook verschillende musea in binnen- en buitenland kopen zijn werk aan, waaronder The American Sport Art Museum in Daphne Alabama USA, The National Art Museum of Sports in New York en andere.

Zolang er aan sport wordt gedaan wordt hij geinspireerd en zullen wij allemaal kunnen genieten van een zich steeds vernieuwende collectie prachtige kunstwerken.

Tentoonstellingen: Nederland; o.a. Singer Museum Laren 1989-1990, Goois Museum en Museum de Vaart te Hilversum. In de USA; The National Art Museum of Sports in New York, het Arnot Art Museum (Elmira-N.Y.), Art Expo's te Los Angeles, San Francisco, Chicago en 'nationwide' uitgezonden documentaires over zijn werk door ABC en NBC. Zijn verkregen status in de Verenigde Staten wordt met name door deze exposities onderstreept.

Info: De Valk Lexicon Laren - Blaricum

Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, René Broné
nr.B183, René Broné, "Golfster" 1974, 50 x 70 cm


rene brone, kunstschilder, schilderijen te koop, expositie @ Galerie Wijdemeren Breukeleveen
René Broné, Fatal Attraction,1990Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar René Broné, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2016-07-05

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020