Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Jean Emile van Cauwelaert

Jean Emile van Cauwelaert


Jean Emile van Cauwelaert (Gent, 1860 - Gent, 1907) was al vroeg bezig met kunst. Als kind tekende hij taferelen die hij buiten had gezien met krijt op de muren van zijn huis. Hij wilde graag het schildersvak in, maar toen zijn vader na een ongeluk niet meer kon werken, moest Cauwelaert de zaak overnemen en werd hij meubelmaker.

Na zijn vaders dood besloot Cauwelaert toch zijn passie voor kunst na te jagen. Hij studeerde kunst en muziek aan de Academie voor beeldende kunsten in Gent. Hier won hij meerdere prijzen voor zijn werk.

Na een tijd als kunstenaar en interieur ontwerper gewerkt te hebben, vertrok Cauwelaert naar Amsterdam, waar hij kunstwerken uit het Rijksmuseum na schilderde voor toeristen. Hier werd hij ontdekt door een mecenas uit Chicago, die ervoor zorgde dat hij een jaar in Parijs, en een jaar in Brussel kon studeren.

In 1894 bood Cauwelaert een werk aan bij de Salon du Champ de Mars. Het werk werd geaccepteerd, prominent opgehangen en verkocht. Dit was het begin van veel interesse in Cauwelaerts werk. Hij verkocht zijn werken internationaal en stelde tentoon in België, Frankrijk en zelfs de Verenigde Staten. Cauwelaerts specialisme ligt bij het afbeelden van het platteland, vaak bekleed met koeien of ander vee.

Info : RKD, Bénézit, The Art Institute of Chicago

Onze openingstijden zijn gewijzigd! Vanaf heden zijn wij standaard op vrijdag geopend. Op andere dagen kunt u de galerie volgens afspraak bezoeken.

Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, Jean Emile van Cauwelaert
nr.A73767, Jean Emile van Cauwelaert, "Koeien in Weiland"Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Jean Emile van Cauwelaert, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2016-10-11

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen: 
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

Reguliere openingstijden:
Iedere vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2019