Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Mercedes Choufoer

Mercedes Choufoer


Geboren 1953 te Amsterdam

Vanaf haar peuterjaren tekent en schildert Mercedes Choufoer. Zij werd daarbij wellicht onbewust geïnspireerd door de kunstenaars waar haar ouders mee bevriend waren. Het kijken naar kunst is haar dan ook met de paplepel ingegoten. De kennismaking op 15-jarige leeftijd met de toen 70-jarige, beroemde kunstschilder Frits Klein  (vader van de wereldberoemde Yves Klein), heeft haar leven onmiskenbaar beïnvloed.

Na jaren als beroepsfotografe actief te zijn geweest, kwam Mercedes Choufoer pas in 1984 toe aan een schilderend bestaan, toen zij met haar echtgenoot naar Parijs verhuisde. Toen pas kwam er tijd voor de Académie des Beaux-Arts. Drie jaar later keerden zij terug in Voorschoten, waar Mercedes een lijstenmakerij opstartte en in 1988 haar eigen Galerie Mercedes.

Lucht en lichtval zijn een nooit aflatende inspiratiebron.   De stand van de zon, de voorbijschuivende wolken. Ieder jaargetijde geeft weer andere kleuren en dit gegeven loopt als een rode draad door haar werken.   Landschappen worden opgedeeld in jaar-getijden of ochtend, middag en avond kleuren.  Een nieuw spel van vlakken en kleuren ontstaat.  Ook het werken met paletmessen geeft een hele andere textuur aan de doeken.

Onze openingstijden zijn gewijzigd! Vanaf heden zijn wij standaard op vrijdag geopend. Op andere dagen kunt u de galerie volgens afspraak bezoeken.

Mercedes Choufoer, schilderijen te koop, expositie, galerie wijdemeren breukeleveen
C3411, Mercedes Choufoer, maroufle, 30 x 24 cm cm, monogram links onder, gedateerd 95Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Mercedes Choufoer, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2019-05-24

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen: 
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

Reguliere openingstijden:
Iedere vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2019