Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Pieter C. Dommersen

Pieter C. Dommersen


Pieter Cornelis Dommersen, geboren als Dommershuisen, (Utrecht 1833 - Hexham, Engeland, 1912/20 ?) was van oorsprong een Nederlands kunstschilder en aquarellist. Hij signeerde zijn werk onder meer met P.C. Dommersen, P.C. Dommershuisen en P.C. Dommershuizen. In bijna ieder bevolkingsregister van Amsterdam was zijn achternaam anders gespeld (Scheen 1981).

Dommersen werd in 1833 geboren te Utrecht als Pieter Cornelis Dommershuisen. Hij was de oudere broer van de schilder Cornelis Christiaan Dommersen, eveneens een buitenechtelijke kind. Dommersen verhuisde aan het eind van de jaren vijftig van de negentiende eeuw naar Engeland. Daar trouwde hij in 1859 met Anna Petronella Synja. Hun zoon William Raymond Dommersen (Dommerson) (1850-1927) werd ook kunstschilder en schilderde in dezelfde stijl als zijn vader en oom.

Dommersen specialiseerde zich in zee- en riviergezichten omdat gedurende de 19e eeuw een herleving van de zeeschilderkunst ontstond. Daarom reisde hij veel in het buitenland en schilderde ook in de Verenigde Staten, België, Engeland en Frankrijk zoals zijn landgenoot Abraham Hulk Sr. dat ook deed en die zich uiteindelijk ook in Engeland vestigde. Daarnaast schilderde hij ook genrestukken, landschappen en historische taferelen. Zijn werk werd onder meer tentoongesteld in Nederland in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. In Engeland werd zijn werk tentoongesteld in de Royal Academy, de Royal Society of British Artist, de Suffolk Street Galleries en het British Institution. Werk van Dommersen bevindt zich in musea te Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht, maar ook in meerdere Britse musea waar hij ook tentoonstelde en in particulier bezit.

Dommerson overleed waarschijnlijk in 1918 in Hexham in Engeland. Hij en zijn vrouw woonden in 1918 in de Hadrian Bungalow in Hexham.

info: wikipediaRKD

Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, pieter Cornelis Dommersen Dommershuisen, woelige zee
nr.A6729, Pieter Cornelis Dommersen, "Woelige zee", gereserveerd, particulier bezit


Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


Wisselende thema exposities

Galerie Wijdemeren werkt met wisselende thema-exposities. Veel werk uit onze collectie is afkomstig uit particuliere verzamelingen. Het gaat daarom vaak om unieke stukken die nooit eerder op de markt zijn geweest, omdat ze bijvoorbeeld rechtstreeks uit het atelier van een kunstenaar komen.


Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Pieter C. Dommersen, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2017-06-28

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020