Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Sam Drukker

Sam Drukker


Goes, 1957

Sam Drukker studeerde aan de academie Minerva te Groningen en kreeg daar onder andere een klassieke scholing van Matthijs Röling. Na zijn studie werkte hij onder meer in Parijs en Barcelona. Naast zijn vak als autonoom kunstenaar doceert hij aan de Wackers Academie in Amsterdam en was hij oprichter van het Nederlands Portretschap waar hij tot 2000 lid van was. Sam Drukker is zeer begaan met het kunstonderwijs waarin hij veel dwang signaleert voor studenten om wegen te volgen die anderen reeds insloegen. Drukker was in 2011 Kunstenaar van het jaar.

Drukker staat vooral bekend om zijn portretten, zo portretteert hij in 1996 in opdracht van de Rijksvoorlichtingsdienst Koningin Beatrix. Voor de Tweede Kamer maakt Sam postuum een portret van oud minister Sicco Mansholt en ook schildert hij in 2005 een portret van Minister President Jan Peter Balkenende. Ook mensen uit het theater laten zich door Sam Drukker schilderen. Zo maakt hij portretten van Freek de Jonge, Hans Kesting en Maria Kraakman.

De werken van Drukker kenmerken zich door levendigheid in kleur en compositie. Hoewel zijn werken vooral figuratief zijn, zijn ze wel onderhevig aan een geheel eigen stijl met expressieve lijnen en vormen. De uitdrukking die in zijn portretten zo krachtig is, komt ook naar voren in zijn stillevens. Alles lijkt te bewegen en tot leven te komen.

Sam Drukker, aquarel, kunstenaar, schilderijen te koop, expositie Galerie Wijdemeren, Breukeleveen
B8568, Sam Drukker, Interieur no. 5, Paris 1984/85,
beeldmaat 67 x 48 cm.


Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


Wisselende thema exposities

Galerie Wijdemeren werkt met wisselende thema-exposities. Veel werk uit onze collectie is afkomstig uit particuliere verzamelingen. Het gaat daarom vaak om unieke stukken die nooit eerder op de markt zijn geweest, omdat ze bijvoorbeeld rechtstreeks uit het atelier van een kunstenaar komen.


Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Sam Drukker, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2018-04-26

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020