Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
M.C. Escher

M.C. Escher


Leeuwarden 1898 - 1972 Laren

Maurits Cornelis Escher staat vooral bekend om zijn houtsnedes, houtgravures en litho's, waarin wiskundige principes centraal staan. Vaak speelde Escher met vormen die geleidelijk overgaan in volstrekt nieuwe vormen, zoals vissen die transformeren in vogels. 

Het werk in onze collectie is een prachtig voorbeeld van Eschers fascinatie met wiskunde en het concept van oneindigheid, een ander voorbeeld hiervan zijn de bekende eeuwig doorgaande trappen, gebaseerd op de Penrose driehoek. Bij zijn transformaties maakt Escher meestal gebruik van een platte vlakverdeling, maar bij "Boloppervlak met vissen", past hij dit principe toe op een boloppervlak. Hij creëert op een plat vlak een geslaagde illusie van een bol, die zo van het papier af zou kunnen rollen. Naast vlakverdeling en bolpersectief, grijpt Escher hier ook terug op één van de oudste wiskundige principes: de gulden snede. De weergegeven spiraal is precies in verhouding met de gulden snede, die al door de oude Grieken werd beschreven en door kunstenaars als Leonardo da Vinci werd toegepast. 

Het werk van M.C. Escher is uniek in de kunstgeschiedenis en wordt nog steeds overal ter wereld gewaardeerd en verzameld. Werk van hem is te zien in musea zoals museum Escher in het Paleis in Den Haag en het Rijksmuseum in Amsterdam. 

Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


MC Escher, For sale, original works for sale, Escher, Art, schilderijen, Houtsnede, Woodcuts, For Sale, Te koop, Exhibition, Expositie, Galerie Wijdemeren, Kunst, Breukeleveen
nr. B9229, M.C. Escher, "Boloppervlak met vissen", 340 mm x 340 mm, datering 'juli 1958'Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar M.C. Escher, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2017-10-03

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020