Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Door kleurrijk stad en land

Door kleurrijk stad en land


Verkoop - Expositie
"Door kleurrijk Stad en Land"

 

Indrukwekkendewekkende collectie van meer dan 100 schilderijen uit de 19de eeuw. Van Haagse, Larense en Kortenhoefse schilders tot hedendaagse kunstenaars.

Met werk van o.a.:
W.J. Alberts, Gerard Altmann, Jack Aué, Bernard A. van Beek, Daniel Been, Henk Bellaard, Otto Pieter Bennewitz , H.C.C. Bogman, Cornelis Bouter, Pieter Bouter, F.A. Breuhaus de Groot, A.M. Geijp, F.A. Breuhaus de Groot, Johan Briedé, Cornelis de Bruijn, G.J. Delfgaauw, Adrianus Eversen, Paul J.C. Gabriël, J.J. Fels, Frits J. Goosen, A.M. Gorter, A.J. Groenenwegen, Jan Holtrop, Abraham Hulk jr., Hendrik Hulk, W.G.F. Jansen, Johannes de Jong, Jan Korthals, Aris Knikker, Jan Knikker sr., Jan Knikker jr., E.J. Ligtelijn, Cornelis Kimmel, Lodewijk J. Kleijn, Fedor van Kregten, M.A. Koekkoek, Corn. Kuijpers, Frans A.Langeveld, Charles Leickert, D.P. van Lokhorst, M.H. Mackenzie, Anton Mauve, Johan Meijer, Hans van Moerkerken, M.J. Nefkens, Cornelis Noltee, Willem Noordijk, Willem Roelofs, Nicolaas J. Roosenboom, E.R.D. Schaap, Wouter van Soest, J.J. Spohler, J.J.C. Spohler, G.F. van Schagen, P.A. Schipperus, David Schulman, Anton Smeerdijk, Dirk Smorenberg, Jacob van Strij, Louis Stutterheim, Wouterus Verschuur sr., P.G. Vertin, Willem Vester, Cornelis Vreedenburgh, C.J. de Vogel, Jan van Vuuren, Cornelis Antonie van Waning, A.Wens, Cornelis Westerbeek, A.J.van Wijngaerdt, Piet van Wijngaerdt, K.J. Willerding, Arie J. Zwart
en vele anderen….

 


Persbericht door Jeanette Looman - Schipper

Verkoop – Expositie: "Door Kleurrijk Stad en Land”

In Galerie Wijdmeren kunt u genieten van een prachtige verzameling stadsgezichten en landschappen van rond 1800 tot nu. Schilderijen van o.a. Haagse, Larense en Kortenhoefse meesters uit de 19e en 20ste naast werken van een aantal toonaangevende hedendaagse kunstenaars.

Bij uw bezoek aan de galerie treft u een met zorg samengestelde collectie aan van ruim honderd schilderijen, waarin werk van een aantal belangrijke schilders aan bod komt. Allen, schilders die de titel “Door kleurrijk Stad en Land” volop eer aan doen met hun indrukwekkende composities van brede landschappen, weidse luchten, bijzonder treffende lichteffecten en wolkenformaties die vaak prachtig het silhouet van het landschap onderstrepen tot aan de vaak prachtig gedetailleerd weergegeven bedrijvigheid van het stadse leven. Kortom allemaal ingrediënten die garant staan voor wederom een indrukwekkende verkooptentoonstelling.

Mooie stemmig geschilderde Amsterdamse stadsgezichten uit het begin van de twintigste eeuw zijn er bijvoorbeeld van de hand van Jan Korthals, Cornelis de Bruin en de kunstschilder M.H.Mackenzie, die een groot deel van zijn leven in Hilversum heeft gewoond en gewerkt.

Ook werk uit de 19de eeuwse Romantiek wordt tentoongesteld. U treft onder meer een fraai zonnig zomerlandschap aan van Charles Leickert , de beroemdste leerling van Andreas Schelhout. En van tijdgenoot Adrianus Eversen, die les kreeg van Cornelis Springer, zijn een paar zeldzame werken vertegenwoordigd.

Natuurlijk kunt u ook weer genieten van diverse werken van de schilders uit Kortenhoef en omgeving. Waaronder een fraai schilderwerk van Louis Stutterheim bijvoorbeeld: Hollandse koeien in het grazige groene gras. Een werk, dat opvalt door de schoonheid van de eenvoud. Allerlei wisselende tinten groen worden op het doek tot één bijzonder geheel gecomponeerd. Verder worden er diverse werken van Bernard van Beek en werk van Paul J.C. Gabriël tentoon gesteld. Gabriël en Van Beek werkte enige tijd samen in de landelijke omgeving van Kortenhoef en ’s-Graveland. Van Victor Bauffe, vriend en leerling van J.H. Weissenbruch, de bekendste Haagsche scholer, tonen wij u een prachtig, stemmig polderlandschap. Bauffe en Weissenbruch trokken er ook vaak samen op uit in het Kortenhoefse polderlandschap. Als geboren en getogen Kortenhoever mag het werk van Anton Smeerdijk natuurlijk niet ontbreken in deze collectie. Werken als “De Klapstraat in Vreeland”, “Gezicht op Vreeland” en “De Stichtse Kade in ’s-Graveland” zijn zo heerlijk herkenbaar. Ditzelfde geldt voor het kleurige schilderij van Karel Willerding “De Vaart aan het Zuidereinde met het gezicht op de Smitsbrug in ’s-Graveland”. En zijn er weer enkele impressies van het veelzijdige oeuvre van de “Knikkers” te zien. Aris Knikker werd als bewonderaar van de Haagse School ook geïnspireerd door Weissenbruch. Zijn werk geleek op een gegeven moment zo goed, dat het vaak ook wel vervalst werd tot werk van Weissenbruch. Verder zijn er diverse werken van de in Nederhorst den Berg geboren J.J.C. Spohler vertegenwoordigd.

Uit de Larense hoek is er werk te zien van o.a. David Schulman, Anton Mauve, Frans Langeveld en Cornelis Vreedenburgh. Mauve schilderde vaak landschappen gestoffeerd met schapen of oer Hollandse gevlekte koeien. Hij bracht indertijd zijn schilderstechnieken over aan zijn inmiddels wereldberoemd geworden neef, Vincent van Gogh, die zijn leermeester zeer bewonderde.

Op de website vindt u een volledig overzicht van de in deze expositie vertegenwoordigde schilders.

Voor meer info: Jeanette Looman - Schipper, T 06-41277246
of surft u naar http://www.galeriewijdemeren.nl


Wisselende thema exposities

Galerie Wijdemeren werkt met wisselende thema-exposities. Veel werk uit onze collectie is afkomstig uit particuliere verzamelingen. Het gaat daarom vaak om unieke stukken die nooit eerder op de markt zijn geweest, omdat ze bijvoorbeeld rechtstreeks uit het atelier van een kunstenaar komen.


Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Door kleurrijk stad en land, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2016-07-08

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Reguliere openingstijden:

Iedere vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Openingstijden tijdens de feestdagen:

Dinsdag 31 december, oudjaarsdag
Stock&Co geopend van 10.00-15.00uur.
Galerie Wijdemeren geopend van 11.00-17.00uur
Dinsdag 24 december, dag voor kerst / kerstavond
Stock&Co geopend van 10.00-15.00uur.
Galerie Wijdemeren geopend van 11.00-17.00uur
Woensdag 25 december, 1e kerstdag:
Gesloten
Donderdag 26 december, 2e kerstdag:
Gesloten
Woensdag 1 januari, nieuwjaarsdag:
Gesloten

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2019