Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Armand Guillaumin

Armand Guillaumin


geboren 16 februari 1841 Parijs - 26 juni 1927 Orly overleden

Guillaumin was een Frans impressionistische kunstschilder en lithograaf. In zijn late werken zijn ook sporen van het fauvisme waarneembaar.
Hij werkte op vijftienjarige leeftijd in de wasserij van zijn oom, terwijl hij 's avonds tekenlessen bijwoonde. Vanaf 1860 werkte hij voor de Franse spoorwegen en in 1868 werd hij nachtarbeider voor de Ponts et Chaussées. Omdat hij zelf in zijn eigen levensonderhoud moest voorzien, kon hij alleen in zijn krap bemeten vrije tijd schilderen en vormde hij zichzelf voornamelijk als autodidact. In 1861 ging hij naar de schilderacademie Académie Suisse. Daar ontmoette hij Paul Cézanne en Camille Pissarro, met wie hij levenslange vriendschappen heeft onderhouden. Gezamenlijk waren ze aanwezig tijdens de eerste Salon des Refusés in 1863. Hoewel hij nooit de statuur van deze twee bereikte, was zijn invloed op hun werk belangrijk. Cézanne heeft zijn eerste etspogingen gebaseerd op Guillaumins schilderijen van aken aan de Seine.

In 1873 stelde Paul Gachet hem een kamer in zijn huis in Auvers-sur-Oise beschikbaar. Een jaar later bewoonde hij hetzelfde huis dat Cézanne eerder bewoond had, en in 1875 huurde hij de voormalige studio van Charles-François Daubigny.

Ook Vincent van Gogh werd een vriend van hem. Theo van Gogh, de broer van Vincent, heeft een aantal van zijn werken verkocht. In 1904 verbleef hij enige tijd in Holland.

In 1891 won hij een grote prijs bij de Nationale Loterij. Hierdoor kon hij zich helemaal wijden aan de schilderkunst.

Hij toonde zijn schilderijen op diverse impressionistische tentoonstellingen en in de door de Société des Artistes Indépendants opgerichte 'Salon des Indépendants' in 1886.

Guillaumins werk, dat bekend is om zijn intense kleuren, wordt tentoongesteld door grote musea over de hele wereld. Hij is vooral bekend om zijn landschappen van Parijs, het departement Creuse en het gebied rond Les Adrets-de-l'Estérel bij de Middellandse Zeekust in de Franse regio Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


Armand Guillaumin, frans kunstschilder, expositie, Galerie Wijdemeren, Breukeleveen
nr. A177, Armand Guillaumin Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Armand Guillaumin, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2016-07-05

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020