Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Lou Haver

Lou Haver


Geboren 1906 te Groningen

De in Groningen geboren kunstschilder Lodewijk Bernardus Franciscus Haver streek, na enige omzwervingen, in 1933 neer in Kortenhoef.
Lou Haver werd vooral bekend om zijn houtgravures en gekleurde houtsnedes van o.a. bloemen, vogels en vissen. Verder maakte hij vele sfeervolle landschappen in olieverf en aquarel.

LOU HAVER IN KORTENHOEF

Van Lou Haver weten we dat hij een tijd lang woonde in het huisje bij de “tweede molen” in Kortenhoef en dat hij samen met Chris Al het oude atelier van Anton Smeerdijk aan het einde van het Moleneind bij het sluisje huurde als werkplek.

Het werk van Haver werd een aantal malen geëxposeerd in “De Krakeelakker”, het expositiegebouwtje dat Flip Hamers samen met Peter van den Braken opzette in het reeds vervallen pand van het Natuurhistorisch Museum aan het Dode Eind. Dit expositiegebouw groeide later uit tot een heus cultureel centrum.

Tot medio december kunt u in Galerie Wijdemeren, naast werk van bekende Kortenhoefse en Larense kunstschilders, ook werk van Lou Haver bezichtigen. Meer informatie over de schilder en zijn werk vindt u op: www.galeriewijdemeren.nl

Foto: “plasgezicht” van Lou Haver, Olie op doek , 50 x 70 cm, te zien in Galerie Wijdemeren, Zuidereinde 68a te ’s-Graveland. De Galerie is iedere zaterdag en zondag geopend van 13-17 uur info: T 06-41277246.

Info Scheen, Benezit


Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


Wisselende thema exposities

Galerie Wijdemeren werkt met wisselende thema-exposities. Veel werk uit onze collectie is afkomstig uit particuliere verzamelingen. Het gaat daarom vaak om unieke stukken die nooit eerder op de markt zijn geweest, omdat ze bijvoorbeeld rechtstreeks uit het atelier van een kunstenaar komen.


Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Lou Haver, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2016-07-05

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020