Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
H.J. Haverman

H.J. Haverman


Geboren 23 oktober 1857 Amsterdam
Overleden 11 augustus 1928 Den Haag

Hendrik Johannes Haverman woonde en werkte resp. in Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Diepenveen en in Den Haag. Hij maakte reizen naar Frankrijk, Italië en Spanje. Reeds op 16 jarige leeftijd ging hij in de leer bij de dekoratieschilder H.J. Plaat jr. en daarna bij H. Valkenburg. Hij volgde lessen aan de Rijksakademie te Amsterdam (1874-1878) o.l.v. A. Allebé en B. Wijnveld jr. en de Antwerpse Akademie o.l.v. J. Portaels.

Haverman was medewerker van N. van der Waay en E.S. Witkamp jr. (1879). Hij tekende, schilderde, etste, aquarelleerde en lithografeerde voornamelijk portretten en figuurstukken. Hij was in zijn tijd reeds een beroemd portretschilder en behaalde op diverse tentoonstellingen gouden en zilveren medailles. Hij was tevens erelid van diverse kunstgenootschappen en werd o.m. begiftigd met de Leopoldorde. Hij was lid van Arti et Amicitiae te Amsterdam.

Haverman gaf les aan E.W. Broers, M.J.E. Cohen, Gosschalk, M. barones van Lynden, E.A.H. Gori, Th.G. Meissner, jkvr. C.G.W. Repelaer van Driel, M.A.A. Schweistal, P. Stuy en J. Verkade. Hij gaf raadgevingen aan jkvr. E.H.J. van Eysinga en L.H. Verwey van Udenhout.

Zijn werk werd o.a. ten toongesteld in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.
Diverse musea bezitten werk van zijn hand. O.a. Kröller müller museum Otterlo, het Haags Gemeentemuseum en Museum Boymans- van Beuningen te Rotterdam.


Info: Scheen

Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


Wisselende thema exposities

Galerie Wijdemeren werkt met wisselende thema-exposities. Veel werk uit onze collectie is afkomstig uit particuliere verzamelingen. Het gaat daarom vaak om unieke stukken die nooit eerder op de markt zijn geweest, omdat ze bijvoorbeeld rechtstreeks uit het atelier van een kunstenaar komen.


Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar H.J. Haverman, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2018-05-08

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020