Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Hans Hogendoorn

Hans Hogendoorn


geboren 1946

Kunstschilder Hans Hogendoorn werd geboren op 26 februari 1946 . Hij studeerde aan de Academie voor beeldende kunst en kunst geschiedenis in Utrecht , volgde gastlessen aan de Artschool te Philadelphia (U.S.A.) aan de Artschool in Denpasar op het eiland Bali (Republiek Indonesië) en Parijs.

Hans Hogendoorn werkte, en verbleef, in o.a.: Zwitserland (Chur) Australia ( Perth), Oostenrijk (Dellach),Canada, Frankrijk (Parijs, Dinar, La Rochelle), Spanje (Malaga, Barçelona), U.S.A. ( New York, San José, Stuart,Key West, Marathon en Philadelphia), Indonesië (Bali, Ubud) Bandung , Singapore, Zuid-Afrika, Jordanië en Israël.

Hij had een loopbaan als resp. illustrator, reclameposterontwerper, decormedewerker, reisleider in Chur, Zwitserland. Via dat land reisde hij naar La Rochelle (Frankrijk) waar hij portretten tekende en kwam uiteindelijk in Parijs terecht en begon te schilderen.

Na zijn Parijse periode, terug in Nederland, werkte hij freelance voor de Maarten Toonderstudio's en Richard Studio's . Hij bleef echter onrustig en verruilde de tekentafel voor de platenmaatschappij CBS waar hij aan de slag ging als ontwerper voor platenhoezen en advertenties.

In 1975 werd Hogendoorn adjunct-directeur van een Internationaal grafisch bedrijf in Amsterdam. Het bedrijfsleven beknotte hem echter teveel in zijn artistieke aspiraties en na een jaar hield hij het voor gezien en werd directeur van een hotel in Oostenrijk; Hotel Lampl in Dellach am Wörtersee. Vervolgens werden het twee hotels in Zuid-Spanje waar hij echter na 8 maanden de wijk nam naar Bali (Indonesië) en zich vestigde in het kunstenaarsdorp Ubud.

Daar kwam hij al snel in contact met Antonio Maria Blanco, een vriend en studiegenoot van Salvador Dali, en nam mede onder zijn invloed het penseel weer ter hand. Twee jaar lang tekende en schilderde hij totdat zijn zwerverslust weer de overhand kreeg en in 1979 vertrok hij naar Singapore waar hij vooral piano ging spelen werkte als Artdirector en geluidsman. Hij maakte vele documentaires in onder meer Sri Lanka, India, Maleisië, Thailand en Cambodja.

Hans Hogendoorn kwam in 1980 terug naar Nederland en vestigde zich als zelfstandig beeldend kunstenaar. Bekendheid kreeg hij al snel vanwege zijn prachtige etsen. Gesterkt door dit succes greep hij opnieuw naar het penseel en ging monumentale schilderijen maken welke al snel een grote, wereldwijde, belangstelling kregen. Hogendoorn werkt ook regelmatig als Freelance Tourleader in Zuid-Africa ,Kenia, Tanzania, Indonesia, Israël en Jordanië.

Een nieuwe fase in de creatieve carrière van Hogendoorn diende zich aan toen hij in 1990 de Israëlische componist en dirigent Aharon Harlap ontmoette. Tijdens de eerste Golfoorlog werkte hij aan zijn schilderij 'L'oiseau de la Guerre'?, een immens doek van 2.45-1.26 meter. Bij Harlap riep genoemd schilderij zoveel emotie op dat hij, eenmaal terug in Jeruzalem, een symfonie componeerde geïnspireerd op L'Oiseau de la Guerre. Het muziekstuk kreeg dezelfde titel en de wereldpremière was op 23 april 1994 in Haïfa en werd uitgevoerd door het Haïfa Symfonie Orkest onder leiding van Maestro Stanley Sperber.

Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


Wisselende thema exposities

Galerie Wijdemeren werkt met wisselende thema-exposities. Veel werk uit onze collectie is afkomstig uit particuliere verzamelingen. Het gaat daarom vaak om unieke stukken die nooit eerder op de markt zijn geweest, omdat ze bijvoorbeeld rechtstreeks uit het atelier van een kunstenaar komen.


Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Hans Hogendoorn, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2016-07-05

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020