Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Johannes Josephus (Jan) Hovener

Johannes Josephus (Jan) Hovener


Jan Hovener, de Rotterdamse kunstschilder


De Rotterdamse kunstschilder Jan Hovener is in de schaduw van het Feyenoord stadion geboren op 14 augustus 1936. Na zijn studie aan de Rotterdamse Academie, won hij al op jonge leeftijd de ‘Talensprijs’ (1959). Sinds die tijd is hij door zijn grote talent niet onopgemerkt gebleven. Een zelfportret waarin hij zijn passie voor de schilderkunst duidelijk naar voren wist te brengen, bracht Willem Sandberg, directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, tot grote verbazing. Hij schreef over het zelfportret van Hovener, als iemand die wat kon en een ongelooflijke visie had. Zeker voor iemand in de leeftijd van twintig jaar.


Jan Hovener is iemand met een onrustige natuur, zo heeft hij tijdelijk op vrijwillige basis een zwervend bestaan geleid. Hierin diende zijn camper als huis. Zo trok hij naar veel verschillende landen. Hierdoor heeft hij weinig in Nederland kunnen exposeren en hebben zijn opmerkelijke werken veel meer bekendheid gemaakt in het buitenland. Zo is er o.a. werk van Hovener in het Paardenracemuseum in York (Engeland) te bewonderen.


Aanvankelijk is Hovener begonnen als plateelschilder met Delfts blauw bij De Porceleyne Fles. Hovener heeft nu al meer dan een halve eeuw ervaring en mede door de vele vraag naar zijn werk en zijn enorme gedrevenheid is hij uitgegroeid tot een veelzijdig impressionist.
Ook als leraar heeft Hovener zich verdienstelijk gemaakt. Een goed voorbeeld hiervan is zijn halfbroer Peter van Berkel, die zich heeft toegelegd in het schilderen van buitengewoon mooie Franse landschappen. 

Hovener is uiteindelijk weer teruggekeerd in zijn geboortestad Rotterdam op het Noordereiland waar hij al weer meer dan dertig jaar woont en werk.

Bron: http://www.jjhovener.nl/bio.php?lang=nl

Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


J.J. (jan) Hovener, kunstschilder, expositie, schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren, Breukeleveen
9470, J.J. Hovener, olie op paneel, 43 x 38 cm., r.o. gesigneerdGepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Johannes Josephus (Jan) Hovener, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2017-04-26

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020