Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Anton Rudolph Mauve jr.

Anton Rudolph Mauve jr.


Den Haag 1876-1962 Blaricum


De kunstschilder A.R. Mauve jr. was de zoon van Anton Mauve. Hij schilderde landschappen, zeegezichten, figuren en portretten. Hij Signeerde zijn werk met: A.R. Mauve. Mauve jr. was o.a. lid van de 'Gooise schildersvereniging'.

De kunstschilder Anton Rudolph Mauve werd op 10 december 1876 geboren te Den Haag en was de zoon van de bekende Anton Mauve sr. Anton Rudoph volgde zijn vader op als kunstschilder. Hij heeft zijn gehele leven lang rondgezworven in "Het land van Mauve'' zonder de artistieke grootheid van zijn vader te kunnen benaderen. Van 1895 tot 1897 en van 1898 tot 1922 woonde hij in Laren. Vervolgens verbleef hij een jaar in Bussum om tenslotte in Blaricum te belanden. Anton jr. hield niet van romantiek - ook niet in de bouw - en daarom liet hij een modern rechtlijnig en wat stug huis bouwen op de Drift.

Veel romatiek of blijheid heeft hij in zijn leven niet gekend en dit wordt weerspiegeld in zijn werken. Loodgrijze luchten en door koude, storm en regen geteisterd land overheersten zijn denken. Eenzame en sombere heidelandschappen, waterplassen met door storm neergeslagen riet en andere dramatische onderwerpen schilderde hij in veelal duistere tonen.

Zijn oevre verraadt een groeiende zwaarmoedigheid en uitzichtloosheid die hem in een isolement bracht. De achtergrond hiervoor kan een gevoel voor machteloosheid zijn geweest om zijn vader te evenaren. Een gestadig verergende doofheid zal zeker hebben bijgedragen aan die vereenzaming. Hoewel hij de hoogte van zijn vader niet kon bereiken had Anton jr. wel kwaliteit als schilder en kon hij zijn gevoelens in zijn werk tot uitdrukking brengen. Hij stierf als "één der vergeten Gooise schilders" op 1 september 1962.

Bronvermelding: De Valk Kunstbemiddeling Laren

info: Lexicon Pieter A. Scheen

Werk van de A.R. Mauve jr. was te zien op de expositie
"Door Kleurrijk Stad en Land"in Galerie Wijdemeren

Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


Anton Mauve, kunstschilder, schilderijen, expositie, Galerie Wijdemeren, Breukeleveennr. 7113, Anton Mauve jr.Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Anton Rudolph Mauve jr., toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2017-07-14

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020