Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Han van Meegeren

Han van Meegeren


Deventer 1889 - 1947 Amsterdam

Henricus (Han) Antonius van Meegeren was een Nederlands kunstschilder en kunstvervalser. Hij werd vooral bekend door zijn vervalsingen van werken van Vermeer.

Han van Meegeren ontwikkelde een grote vaardigheid in tekenen, schilderen, etsen en aquarellen en had grote belangstelling voor de Nederlandse klassieke schilders. Zijn vader was zeer gekant tegen zijn werk als schilder. Als hij zijn zoon betrapte moest deze strafregels schrijven: Ïk ben niets, ik weet niets, ik kan niets".

Van 1907 tot 1913 studeerde hij op aandringen van zijn vader bouwkunde aan wat toen de Technische Hoogeschool van Delft heette. Hij maakt zijn studie niet af. Wel ontwierp hij tijdens zijn studie het aan de Sint-Huybrechtstoren grenzende clubhuis voor roeivereniging D.D.S. in Delft.

Van Meegeren was een bijzonder nauwkeurig vervalser. Hij bedacht een methode om met bakeliet de verf na toepassing hard te laten worden alsof het eeuwen oud was. Nadat het schilderij af was, verhitte Van Meegeren het in een oven om de verf uit te laten harden, daarna rolde hij het over een cilinder om het een licht craquelé te geven en waste het later met zwart inkt in om de barstjes te vullen. Het kostte van Meegeren enkele jaren om zijn technieken uit te werken.

Info: Lexicon Pieter A. Scheen

Han van Meegeren, kunstschilder, schilderijen, expositie, Galerie Wijdemerennr. 5146, Han van Meegeren, "vrouw aan de wastobbe", aquarel, beeldmaat 59 x 46 cm, verkocht


Galerie Wijdemeren, Han Van Meegeren, Druk, Te koop, Veiling, Expositie
nr. B8070, Han van Meegeren, "Pauw", druk, 67 x 27 cm, l.o. gesigneerd, verkocht


Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


Galerie Wijdemeren, Han Van Meegeren, Druk, Te koop, Veiling, Expositie
nr. B9965, Han van Meegeren, 'De wederopstanding', olie op doek, 84,5 x 65,5 cm, l.o. gesigneerdGepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Han van Meegeren, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2018-02-15

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020