Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Huub Milder

Huub Milder


8 april 2009 overleden, hij is 61 jaar geworden

Huub Milder was een gedreven kunstschilder. Sinds hij begon met schilderen in de jaren '70 is hij uitgegroeid tot een veelzijdige en boeiende magisch realistische schilder. Vooroorlogse villa's, pittoreske bouwvallen, kleurige winkelpanden, weidse landschappen en ook stillevens met voorwerpen uit het dagelijkse leven sieren zijn doeken. Ook vrouwen prikkelen zijn verbeelding. Opvallend is zijn verfijnde techniek. Elk detail wordt zorgvuldig weergegeven. Heldere kleuren maken het werk ruimtelijk. Olieverf op linnen, soms in grote formaten, heeft zijn voorkeur. Naast olieverfschilderijen maken kleurpotloodtekeningen en zeefdrukken deel uit van zijn ouvre. In opdracht maakte hij twee grote wandschilderingen, die als achtergrond dienen voor de diorama's in het Airborne Museum in Oosterbeek. Sinds 1975 exposeerde hij in diverse galeries en instellingen in binnen- en buitenland. Overheid, particulieren en musea hebben zijn werk aangekocht.

Onze openingstijden zijn gewijzigd! Vanaf heden zijn wij standaard op vrijdag geopend. Op andere dagen kunt u de galerie volgens afspraak bezoeken.


nr. 7220, Huub Milder, "Drogisterij linnewiel Arnhem", olie op doek,
30 x 40 cmGepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Huub Milder, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2016-07-05

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen: 
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

Reguliere openingstijden:
Iedere vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2019