Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
P.A. Schipperus

P.A. Schipperus


Rotterdam 1840-1929 Den Haag


De kunstschilder Pieter Adrianus Schipperus werd op 6 maart 1840 in Rotterdam geboren. Hij woonde en werkte aldaar en sedert 1910 te 's Gravenhage, waar hij op 4 oktober 1929 overleed. Hij was auto-didact. Schipperus zou aanvankelijk kunsthandelaar worden maar door een subsidievan koning Willem III werd hij in staat gesteld om van het schilderen zijn beroep te maken.

Hij begon met het schilderen van romantische landschappen en zee- en riviergezichten, meest in de omgeving van Haarlem en in Limburg. In 1910 vestigde hij zich in Den Haag, waarna hij veel stof voor zijn schilderijen opdeed in en rond Rotterdam. Schipperus was een knap aquarellist. Pas op latere leeftijd begon hij ook in olieverf te schilderen en bekwaamde zich in etsen en lithograferen.

Hij is onder andere bekend als schilder van bosgezichten en landschappen en heeft ontelbaar veel gouaches en aquarellen gemaakt.

Zijn werk is in vele musea vertegenwoordigd. Hij bracht het tot leraar aan de Rotterdamsche Akademie voor Beeldende Kunsten, was lid van verschillende kunstgezelschappen en heeft meermalen geëxposeerd.
Musea: o.a. Teylers Museum in Haarlem, Museum Boymans-van Beuningen in Rotterdam.

Hij was mede verantwoordelijk voor de tekeningen/lithografiën van het boek / atlas: "Wandelingen door Nederland met pen en potlood door J. Craandijk, Pred. bij de Doopsgezinde Gem. te Rotterdam en P.A. Schipperus, Kunstschilder te Rotterdam"

Jacobus Craandijk maakte meer dan 60 wandelingen door Nederland. Schipperus tekende niet overal waar Craandijk wandelde. Hij ging vaak alleen op reis en gebruikte ook ander bronnenmateriaal, waaronder enkele door Craandijk gemaakte schetsen. Het is ook niet zo dat tekeningen en beschrijvingen steeds met elkaar overeenkomen. Wel hebben de heren regelmatig met elkaar overlegd.

Craandijk kende Schipperus uit den Rotterdamschen Kunstkring en achtte hem de aangewezen man om zijn wandelingen te illustreren. De fotografie was toen al in opkomst, maar de illustraties in de Wandelingen zijn allemaal door Schipperus zelf op steen getekend. Soms was dat één grote afbeelding op een blad, maar meestal werden vier of vijf tekeningen op een pagina gecombineerd.

Ook voor de artikelen die Craandijk tussen 1878 en 1893 in Eigen Haard publiceerde heeft Schipperus lithografiën gemaakt, ook weer met verschillende afbeeldingen op één blad. Schipperus heeft ook artikelen geïllustreerd van Jeronimo de Vries, Craandijk's Haarlemse collega-predikant, die eveneens in Eigen Haard publiceerde.


Info: Scheen, Benezit

Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, PA Schipperus
nr. B1343-1TW, P.A. Schipperus, olie op doek, rechtsonder gesigneerd, 58 x 77 cm, gereserveerd


Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, PA Schipperus
nr.A8977, P.A. Schipperus, "Bruggetje over sloot in landschap",
olie op paneel


Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, PA Schipperusnr.A8241, P.A. Schipperus, 1873


Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, PA Schipperusnr. B8455, P.A. Schipperus, olie op doek, 61 cm x 81 cm, l.o. gesigneerd


Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, PA Schipperus
nr.A8609, P.A. Schipperus, "Wintergezicht"
olie op board, 55,5 x 84 cm


Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, PA Schipperus
B1174, Schipperus, olie op board, 35 x 24 cm Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar P.A. Schipperus, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2019-03-04

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020