Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Franciscus Maria Simons

Franciscus Maria Simons


Geboren 1948 te Amsterdam

Frans Simons, later Cisca Simons (1973) was tekenaar, fotograaf en restaurator.  Francisca vervaardigde veel litho's, vooral landschaps- en stadgezichten. Later tekende zij met siberisch krijt op met porcelijnaarde gecoat karton, waarmee ongeveer zoals op steen kon worden getekend. Van deze tekeningen maakte zij foto's (grootformaat negatieven) waarmee met contactactafdrukken prentbriefkarten werden gemaakt.

Vanaf 1957 tot ca. 1990 was de kunstenaar o.a. werkzaam op het restauratieatelier van het Museum van Speelklok tot Pierement en als conservator van de technische collecties in het Spoorwegmuseum

info: RKD

Litho's te koop, Cisca Simons, luizepot, kunstenaar @ Expositie Galerie Wijdemeren BreukeleveenB9233, Cisca Simons, luizenpot, gereserveerd

Gevouwen litho op papier en luciferdoosje in een glazen pot. Afmeting: 11 x 8 x 8 cm
Cisca Simons (1948), Luizenpotje, Grafisch Gezelschap De Luis, Utrecht, 1973. Glazen pot met gevouwen litho op papier en luciferdoosje. Zie bladzijde 176, Boek Grafisch gezelschap de Luis 2008.
De litho is in de vorm van een uit elkaar vallend kaartenhuis dat door de glazen pot bij elkaar wordt gehouden. Elk vlakje van de gevouwen litho stelt een medewerker van het Grafisch Gezelschap De Luis voor. In het potje is op de bodem van het huisje een luciferdoosje met ‘luizenpoten’. Op het dak van het huisje is een blad met een zoölogische uitleg over de verschillende luizen.


Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


Wisselende thema exposities

Galerie Wijdemeren werkt met wisselende thema-exposities. Veel werk uit onze collectie is afkomstig uit particuliere verzamelingen. Het gaat daarom vaak om unieke stukken die nooit eerder op de markt zijn geweest, omdat ze bijvoorbeeld rechtstreeks uit het atelier van een kunstenaar komen.


Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Franciscus Maria Simons, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2017-11-23

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020