Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Karel Sirag

Karel Sirag


Karel Hendrik Sirag is op 12 maart 1948 geboren op Bessenweg 3 te Driebergen. In 1949 overleed zijn vader op 49-jarige leeftijd, waardoor zijn moeder voor de zware taak kwam te staan om alleen drie kinderen op te voeden. En hoewel dit voor de familie Sirag een arme tijd is, herinnert Karel zich voor al een warme rijke jeugd. Al op jonge leeftijd demonstreerde hij zijn gave tot het maken van geniale tekeningen. Op negenjarige leeftijd gaf hij zelf aan dat hij later illustrator wilde worden. Zijn studiepatroon is vrij standaard, en in 1966 slaagt hij voor zijn MULO diploma (met 1 onvoldoende, voor Frans).

Hij studeerde van 1966 tot en met 1969 aan de Academie voor beeldende kunst en vormgeving Artibus in Utrecht. Dit is een avondstudie, en overdag werkt Karel in een antiekwinkeltje. Verder heeft hij dan diverse bijbaantjes waaronder restaurateur, krantenbezorger en dozenvouwer. In zijn diensttijd werd Karel gedetacheerd bij de CADI (Cantine Dienst) in Ermelo. Na zijn diensttijd verklaarde Karel zich op 1 januari 1971 tot beroepskunstschilder. Hij voelde zich sterk geïnspireerd door kunstenaars zoals Magritte, Dali en Max Ernst. In die tijd was Sirag zijn stijl het beste te omschrijven als surrealistisch.

In 1975 trouwde Karel de liefde van zijn leven, Ineke, en samen betrokken zij een huis in Driebergen. In 1975 schoof het echtpaar wat op in dezelfde straat naar een huis met een groot atelier. Hier begon Karel in de brede gang van het huis zijn eigen galerie - Galerie De Gang. In de loop der jaren kwam hij erachter dat dit toch niet goed combineerde met zijn kunstenaarschap, waarop het galerie gedeelte van het huis gesloten werd.

Van 1975 tot en met 1985 was hij leraar voor de werkgroep Creatieve Vorming te Utrecht. In die periode veranderde Sirag zijn stijl, en begon hij miniaturen te schilderen. Hij vond zijn inspiratie in werken van Piranesi en Canaletto. Maar ook de werken van Schelfhout, Springer en Spitzweg hadden zo zijn invloed, waarbij hij met name de humor in een compositie erg kon waarderen.

Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


sirag, schilderijen te koop, expositie, galerie wijdemeren breukeleveen
C2882, Sirag, microstilleven met insect en vliegGepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Karel Sirag, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2019-05-29

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020