Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Louis Stütterheim

Louis Stütterheim


Rotterdam 1873-1943 Gouda


De kunstschilder Lodewijk Philippus Stutterheim woonde en werkte in Rotterdam, Den Haag, Java, Philadelphia, Utrecht, Zuilen, en Amsterdam. Hij was leerling van de Akademie v.B.K. te Rotterdam, daarna korte tijd leerling van de Haagse Teken-academie. Schilderde en tekende landschappen en zeegezichten (Noordzee). Gaf les aan J. Hendriks en G. van Velsen. Veel werk van hem betreft dorps- en plasgezichten in de omgeving van Kortenhoef en 's-Graveland.

----------------------------------------

Persbericht

Uitgelicht: Louis StÜtterheim

De Rotterdamse schilder Louis Stutterheim (1873-1943) vertrok na zijn opleiding aan de Rotterdamse kunstacademie voor een aantal jaren naar Java in het toenmalige Nederlands Indië, gevolgd door een verblijf in Amerika (Philadelphia) om daar te wonen en te werken.

Toen hij bij terugkeer in Nederland zijn vriend en stadgenoot August van Voorden vergezelde op een reis naar Kortenhoef, om daar het typische polderlandschap te schilderen, verloor hij, zoals zo veel van zijn kunstbroeders, zijn hart aan deze Noord-Hollandse plaats.

Na gewoond en gewekt te hebben in o.a. Den Haag en Hilversum, besloot hij zich een tijdlang te vestigen in ’s-Graveland. Stutterheim schilderde graag in de vrije natuur. Hij prefereerde vooral het polder- en plassengebied in en om Kortenhoef en Ankeveen. Hij raakte niet uitgekeken op de vele motieven die ons dierbare polderlandschap hem boden. De vroegere schilderijen van Stutterheim, waarvan de kwaliteit onmiskenbaar is, vallen onder de nabloei van de Haagse School. Stutterheims werk geeft veelal een natuurgetrouw beeld van het Noord-Hollands landschap in al zijn facetten. Naarmate de jaren verstrijken wordt zijn kleurenpalet veel lichter. Er lijken steeds meer Franse invloeden in te herkennen zijn.

Naast een aantal karakteristieke landschappen vertoont Galerie Wijdemeren aan de Herenweg 73 te Breukeleveen, op de expositie stillevens en portretten, een uniek stilleven met bloemen van de hand van Kortenhoefse schilder: Louis Stutterheim.

Herinneringen vastgelegd. Digitaal of liever op linnen?

Het werk van Stutterheim (forse penseelstreken) staat in schril contrast tot het werk van hedendaagse fijnschilders, zoals de Roemeen Otto Brasov, van wie ook een aantal unieke stillevens te bewonderen zijn in Galerie Wijdemeren. Deze schilder verblijft regelmatig in Nederland en werkt net als een aantal andere hedendaagse kunstenaars speciaal voor Galerie Wijdemeren in opdracht. Een uitgelezen mogelijkheid om unieke familiestukken (oma’s emaille / keukengerei van weleer bijv.), of dierbare familieleden nu eens op linnen, in plaats van digitaal te (laten) vereeuwigen.

Voor meer informatie: www.galeriewijdemeren.nl / 06-41277246
Galerie Wijdemeren te Breukeleveen is iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

 

Stutterheim, kunstschilder, schilderijen, expositie @ Galerie Wijdemerennr. 6197, Louis Stutterheim, Aan de Herenweg in Breukeleveen,
olie op doek, verkochtnr. 9467, Louis Stütterheim, olie op paneel, 25 x 32 cm,
Ophaalbrug te Kortenhoef, verkocht


Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, Louis Stutterheim, Rotterdam, Rijn, Gouda
nr.A2101, Louis Stütterheim, Rotterdam 1873-1943, Gouda, gezicht op de rivier de Rijn, met schepen, olieverf op doek, 80 x 40 cm, verkocht


Louis Stutterheim, kunstschilder, schilderijen, expositie, Galerie Wijdemeren, Breukeleveen
nr. B2635, Louis Stütterheim, olie op doek, 40,5 x 31 cm, l.o. gesigneerd, gereserveerd


Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


Louis Stutterheim, kunstschilder, schilderijen, expositie, Galerie Wijdemeren, Breukeleveen


nr. 7117, Louis StutterheimGepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Louis Stütterheim, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2017-10-12

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020