Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
P.H. Thomas

P.H. Thomas


Duitsland - Bielefeld 1814 - 1866 Holland - Utrecht


Het oeuvre van de kunstschilder P.H. Thomas bevat naast landschappen en marines ook enkele stadsgezichten van Amsterdam.

Van het persoonlijk leven van de schilder is niet veel bekend. Hij werd in 1814 geboren in het Duitse Bielefeld en woonde en werkte tussen 1830 en 1862 in Amsterdam. Daarna vertrok hij naar Utrecht.

Thomas maakte rond 1830 naam als schilder van vooral landschappen en marines. Zijn 'woelige waters' en verstilde rivierarmen met schepen doen wat betreft schilderstijl en aandacht voor realistische details veel denken aan het werk van tijdgenoot Hermanus Koekkoek sr. Vergeleken met deze telg uit het schildersgeslacht Koekkoek werd door Thomas echter het oeverlandschap en de schepen aan de horizon beduidend minder uitgewerkt.

Info: Benezit, Scheen

Onze openingstijden zijn gewijzigd! Vanaf heden zijn wij standaard op vrijdag geopend. Op andere dagen kunt u de galerie volgens afspraak bezoeken.

Wisselende thema exposities

Galerie Wijdemeren werkt met wisselende thema-exposities. Veel werk uit onze collectie is afkomstig uit particuliere verzamelingen. Het gaat daarom vaak om unieke stukken die nooit eerder op de markt zijn geweest, omdat ze bijvoorbeeld rechtstreeks uit het atelier van een kunstenaar komen.


Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar P.H. Thomas, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2016-07-05

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen: 
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

Reguliere openingstijden:
Iedere vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2019