Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Jan van Goyen

Jan van Goyen


geboren 13 januari 1596 Leiden - 27 april 1656 Den Haag overleden.

Jan Josephsz. van Goyen was een Nederlands landschapschilder uit de Gouden Eeuw. van Goyen heeft veel schilderijen nagelaten van rivieren, meren, kanalen, zandwegen, duinen of strand in de omgeving van Den Haag, Rotterdam, Delft, Dordrecht, Leiden, Gouda, Rhenen, Arnhem, Nijmegen, Emmerik en Kleef. Hij schilderde regelmatig winterlandschappen, zee- en stadsgezichten, maar nooit een portret, historiestuk of stilleven.

Zijn eerste gesigneerde werk dateert uit omstreeks 1618. Er zouden meer dan duizend schilderijen en 800 tekeningen volgen. van Goyen werd één van de toonaangevende landschapschilders door zijn vernieuwende werkwijze en vindingrijkheid. 

Mede onder invloed van de marineschilder Jan Porcellis ontwikkelde hij  type landschappen met een gereduceerd kleurenpalet die worden aangeduid als 'tonale' landschappen. Het is onduidelijk of van Goyen deze manier van snelle werkwijze ontwikkelde om zijn omzet te verhogen of uit artistieke overwegingen.


Onze openingstijden zijn gewijzigd! Vanaf heden zijn wij standaard op vrijdag geopend. Op andere dagen kunt u de galerie volgens afspraak bezoeken.

nr. A2457, Jan van Goyen, tekening, wintergezicht, gereserveerdGepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Jan van Goyen, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2016-07-05

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen: 
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

Reguliere openingstijden:
Iedere vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2019