Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Hans van Moerkerken

Hans van Moerkerken


Geboren: Hilversum, 1950


Hans van Moerkerken is geboren in Hilversum, Holland. Al op vierjarige leeftijd werd hij gefotografeerd achter de schildersezel. Later realiseerde Hans zich, dat deze foto symbool stond voor het feit dat hij later een bekend kunstschilder zou worden.

Vele jaren lang, bestudeerde Van Moerkerken de technieken van de 17de en vooral 19de eeuwse schilders, zoals Schelfhout, Roelofs, Charkes Leickert en B.C. Koekkoek daarnaast dook hij ook diep in de impressioniste schilderkunst. Tijdens deze studiejaren, kopiëerde hij vele oude meesters om zichzelf te bekwamen in de door hen gebruikte technieken.

De door Van Moerkerken gebruikte technieken en zijn gevoel voor kleuren, maakte hem tot een van de belangrijkste landschaps-schilders van deze tijd in Nederland. Verschillende succesvolle kunstschilders zij bij Van Moerkerken in de leer geweest, zoals Dick de Vries, Wouter van Soest, Frits Goosen en Simon Balyon.

De eerste expositie van het werk van Van Moerkerken werd gehouden in 1983 in Arnhem. Sindsdien heeft zijn werk op zeer veel andere expositie gehangen, onder andere in de V.S., alwaar hij samen werkte met o.a. André Balyon en Thomas Kinkade. Het werk van Van Moerkerken is te vinden in vele belangrijke kunstcollectie, zoals die van de President of National Geographics.

Op The Carmel Art Festival 2000 won Van Moerkerken 2 prijzen: De Tweede prijs in the Plein Air Painting Contest en de Eerste prijs bij de "Artist's Choise" voor zijn schilderij met de titel: " Monterey Harbor".

Ook won hij in Nederland in 2000 de eerste prijs in de Blaricum Plein Air Wedstrijd. In 2005 won Van Moerkerken, de eerste prijs in de Plein Air Wedstrijd van Weesp, met zijn schilderij: "Klapbrug te Weesp"

Eerstvolgende GRATIS Taxatiedagen Kunst, Antiek e.a. boedelgoederen:

Vrijdag 17, 24 en 31 januari
Vrijdag 7, 14 21 en 28 februari
in Breukeleveen

Zaterdag 18 en 25 januari
Zaterdag 1, 8, 15, 22 en 29 februari
in Nieuwersluis


Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, Hans van Moerkerken
C2561-1, Hans van Moerkerken, Boerderij aan de vaart, olie op doek, 30 x 40 cm, l.o. gesigneerd


Schilderijen te koop, Galerie Wijdemeren Breukeleveen, Kunstschilder, Expositie, Hans van Moerkerken
nr.B40, Hans van Moerkerken, "Summerlight",
olie op doek, 60 x 90 cm



Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Hans van Moerkerken, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2019-01-02

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Reguliere openingstijden:

Iedere vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen



© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020