Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Wouter van Soest

Wouter van Soest


Hilversum 1957


Wouter van Soest is geboren in 1957 te Hilversum. Van Soest is een leerling van Hans van Moerkerken uit Weesp. Van Soest bestudeerde jarenlang de technieken van oude meesters (zowel romantisch als impressionistisch), als schilder en restaurator. Hij houdt zich tot op de dag van vandaag bezig met schilderijrestauratie van voornamelijk antieke schilderijen.

Van Soest is een technisch zeer begaafd en zorgvuldig schilder, die zich in het bijzonder door Andreas Schelfhout (Den Haag, 1787 – 1870) heeft laten inspireren. In het werk van zowel Schelfhout, als Van Soest wordt men getroffen door het sterke gevoel voor anekdotisch detail dat beide schilders zich volop eigen hebben gemaakt. De door Van Soest gebruikte technieken zijn zo tijdrovend, dat hij bij voorkeur op kleine tot zeer kleine formaten werkt.

Vrijwel alle exposities die betrekking hebben op de 19de eeuwse romantiek worden door Van Soest bezocht. Zijn interesse gaat hierbij vooral uit naar het werk van Schelfhout, Ch. Leickert (Brussel 1816 – 1907 Mainz, Duitsland) en B.C. Koekkoek (Middelburg 1803-1862 Kleef, Duitsland).

Wouter van Soest is een groot natuurliefhebber en schildert voornamelijk Hollandse landschappen, zeegezichten en dieren. Hij werkt bij voorkeur op plaatsen in en rond het Gooi, waar nog veel natuurschoon te vinden is. Vooral zijn prachtige winterse ijsgezichten en sfeervolle zomerlandschappen zijn zeer geliefd.

Buiten Nederland, verkoopt Van Soest ook veel van zijn werk in de Verenigde Staten.

Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


Wisselende thema exposities

Galerie Wijdemeren werkt met wisselende thema-exposities. Veel werk uit onze collectie is afkomstig uit particuliere verzamelingen. Het gaat daarom vaak om unieke stukken die nooit eerder op de markt zijn geweest, omdat ze bijvoorbeeld rechtstreeks uit het atelier van een kunstenaar komen.


Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Wouter van Soest, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2017-07-14

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020