Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
John Wesley

John Wesley


Los Angeles, 1928

John Wesley is een Amerikaanse kunstenaar, geboren in Los Angeles. Hij begon met schilderen toen hij 22 was. Zijn gebruik van platte vlakken en strenge contouren doet sterk denken aan Pop Art, een beweging waar hij in de jaren 60 volgens de critici tot behoorde. Echter, Wesley was meer minimalistisch van aard en hij associeerde zich met kunstenaars als Dan Flavin en Donald Judd. Ook was hij persoonlijk met hen bevriend. Judd schreef ooit een essay over de werken van Wesley en reserveerde een ruimte voor hem in zijn wereldberoemde kunstenaarscomplex in Marfa Texas.

Naast minimalisme, speelt ook surrealisme een grote rol in het werk van Wesley. De disassociatie van de realiteit is een element dat in veel van zijn werken terugkomt. Zijn werken zijn vaar multi-interpretabel of houden de kijker een beetje voor de gek.

Er zijn meerdere grote tentoonstellingen gewijd aan het werk van John Wesley, waaronder een retrospective in het New Yorkse P.S.1, het hedendaagse onderdeel van het Museum of Modern Art. Wesleys werken zijn ook gebruikt voor de etalages van de Hèrmes boetiek op Madison Avenue in New York. 

Onze openingstijden zijn gewijzigd! Vanaf heden zijn wij standaard op vrijdag geopend. Op andere dagen kunt u de galerie volgens afspraak bezoeken.

Grafiek te koop, kunst te koop, expostie, galerie, galerie wijdemeren, breukeleveen.
C1561, John Wesley, zeefdruk, "Getting off the subway at St. Tropez", 1993, oplage: 8/75, 82 x 62,5 cm. M.o. gesigneerdGepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar John Wesley, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2018-07-30

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen: 
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

Reguliere openingstijden:
Iedere vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2019