Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Sylvia Woodcock Clarke

Sylvia Woodcock Clarke


Kunstschilder 20ste/21ste eeuw.

Sylvia Woodcock Clarke is inwoner van Schotland met een huis in Cyprus en een sterke affiniteit met het Midden-Oosten. Sylvia legt met plezier veelal de buitengewone daden van gewone mensen vast in haar werk.

Ze wordt gezien als een ernstige schilder, die er sterk van overtuigd dat kunst niet altijd hoeft te gaan over serieuze onderwerpen. Ze heeft een ongelooflijke capaciteit voor visueel herinneren. Haar geest is als een schetsboek, vol met momenten meegemaakt en ervaren. Ze maakt tekeningen en schilderijen in een haar eigen gemaakte gedurfde vloeiende stijl. 

Sylvia bezit ook veel feitelijke schetsboeken, welke tot de rand gevuld zijn met anekdotische tekeningen: jonge meisjes in een cafe; shisha roken; een menigte kijken cricket op een etalage-tv; een vader in de dierentuin met zijn jonge kinderen. Niets is te alledaagse of prozaïsch.

Woodcock staat ook bekend als een fervent verhalenverteller, haar streetwise filosofie is minstens zo onderhoudend als haar schilderijen. Haar schilderijen; zeker haar Midden-Oosten en allegorische stukken zijn erg gewild.

info: Sylvia Woodcock Clarke on Facebook

Onze openingstijden zijn gewijzigd! Vanaf heden zijn wij standaard op vrijdag geopend. Op andere dagen kunt u de galerie volgens afspraak bezoeken.


A3179-3,  Sylvia Woodcock Clarke, Psematismenos, Cyprus
Gouache, 3 Arabieren in gesprek op het strand.
monogram SWCGepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Sylvia Woodcock Clarke, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2016-07-05

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen: 
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

Reguliere openingstijden:
Iedere vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2019