Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
William Howard Yorke

William Howard Yorke


Canada, 1847-1921 Liverpool, England

William Howard Yorke ontwikkelde zich onder de voogdij van zijn kunstenaar-vader William Gay Yorke tot een bijzonder knap portretist van schepen, in de haven van Liverpool.
 
York werd geboren in Canada. in 1855 verhuisde hij als kind met zijn familie naar deze havenstad, waar hij de rest van zijn carrière verder gewoond en gewerkt heeft.
 
Het vroegst bekende schilderij van York, een schip portret van BENARES in de Mystic Seaport Maritime Museum collectie, is gedateerd 1858. Deze is dus door deze begaafde kunstenaar gemaakt toen hij 11 jaar oud was. Vader York vertrok naar Amerika in 1871, zijn zoon en leerling bleef achter in Liverpool.
 
York werd een ernstige toegewijd en succesvol kunstschilder. Geliefd bij een groot publiek. Binnen en buiten Liverpool. Zijn portretten van fijngedetailleerde schepen waren ook zeer geliefd onder de kapiteins van de schepen die hij portretteerde. Zijn schilderijen vonden zo hun weg naar Amerika, en grote havensteden over de hele wereld. York verdiende zijn leven lang een heel goede boterham aan zijn technisch zeer kan weergeven scheepsportretten.
 
Als een technische teken van Yorke van schilderijen, hij een doorschijnend kwaliteit aan de boeggolf van elk schip in dienst, en zond een weerspiegeling van de boeg en achtersteven op zijn zeeën. Waar zijn schepen waren plek op, droeg hij vaak een primitieve volkskunst karakter tot zijn volk getoond aan boord.
 
Bijzonder en zeer herkenbaar aan zijn wijze van schilderen, is de kwaliteit van de boeggolf, veelal fraai doorschijnend weergegeven en de naiëve weergave van de personen aan boord van het schip. 
 
Hij staat bekend als één van de meest prominente scheepsportretschilders in Liverpool en alle van het Verenigd Koninkrijk.
 
William Howard Yorke schepen hebben hun weg gevonden naar belangrijke de collecties over de hele wereld: o.a. National Maritime Museum, Greenwich, Engeland San Francisco Bar piloten Association, San Francisco, CA Sausalito Historical Society, Sausalito, Californië Merchant Exchange (Union Bank), San Francisco, Californië en natuurlijk ook in vele belangrijke Britse collecties.

meer info: RKD

Gewijzigde Openingstijden

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken.
Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen:
T: 0653222156 (Gijs Looman)
T: 0641277246 (Jeanette Schipper)
E: info@galeriewijdemeren.nl

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.


Paintins for sale William Howard York, Klipper, Fregatship, England, Exhibition, Gallery Galerie Wijdemeren Holland
A5069, W.H. Yorke, 1847-1921 England 
Portret van de Klipper Lichtstraal, olie op doek, 92 x 61,5 cm
Gesigneerd r.o. W.H. Yorke, Pool 1882
onderschrift:
Clipper Fregatship Lichtstraal, Kapt W.L van der Vegte 1882Gepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar William Howard Yorke, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2016-07-05

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen:

Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

t/m april 2020 is de Oud-Loosdrechtsedijk afgesloten. Raadpleeg voor uw bezoek uw routeplanner! Klik hier voor meer informatie.

Gewijzigde Openingstijden:

In verband met COVID-19 zijn wij voorlopig op afspraak geopend, zowel tijdens de reguliere openingstijden als daarbuiten.
Bel of mail gerust als je onze locaties wilt bezoeken. Op onze website zijn natuurlijk ook de meeste kunstwerken te vinden.

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Blijf veilig! We hopen u gezond en wel te mogen verwelkomen.

Een afspraak kunt u plannen iedere woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2020