Galerie Wijdemeren
06 - 53222156 / 06 - 41277246
Joost Zwagerman

Joost Zwagerman


Joost Zwagerman (1970) heeft verschillende opleidingen, trajecten en omzwervingen over de wereld gevolgd voordat hij uiteindelijk zijn plek vond in het staal.

In de 15 jaar als zelfstandig ondernemer(staalvormgever) zijn er constant verbintenissen geweest met (monumentale) beeldende kunst. In de eerste jaren maakte Joost van reststaal uiteenlopende meubelen o.a voor gerenomeerde meubelboulevards.

Door de verschillende samenwerkingsprojecten met diverse kunstenaars groeide de passie verder en begon ook meer de abstractie plaats te vinden in zijn werk, hoofdzakelijk drie-dimensionaal en het liefst groot in afmeting.

Voor een impressie van zijn oeuvre kunt u kijken op zijn website.

De ooievaar in onze collectie is gemaakt van gegalvaniseerd staal en is thermisch verzinkt. Bij het thermisch verzinken worden stalen producten ondergedompeld in een zinkbad met vloeibaar zink van 450°C. De zinklaag die zo op het materiaal wordt aangebracht, legeert met het staal (zinklegering) waardoor er een onverbrekelijke laag ontstaat. Daardoor is de ooievaar beschermd tegen roest. Vervolgens is het beeld tweemaal gepoedercoat met een hoogglans groene kleur.

Onze openingstijden zijn gewijzigd! Vanaf heden zijn wij standaard op vrijdag geopend. Op andere dagen kunt u de galerie volgens afspraak bezoeken.

Joost Zwagerman, Kunst, ooievaar, beelden van staal, Beelden te koop, Galerie Wijdemeren, BreukeleveenC562, Joost Zwagerman, 'Ooievaar', 280 cm hoog vanaf de grond gemeten. 


Joost Zwagerman, Kunst, ooievaar, beelden van staal, Beelden te koop, Galerie Wijdemeren, BreukeleveenC562, Joost Zwagerman, 'Ooievaar', detailGepubliceerd door: Kunstkamer Wijdemeren
Kunstenaar Joost Zwagerman, toegevoegd:
Auteurs: , aangepast op: 2018-02-23

Kunst in huiselijke sfeer

Prachtig gelegen aan de Loosdrechtse Plassen, laten wij u in een huiselijke sfeer genieten van onze exposities van 19de eeuwse en hedendaagse schilderijen en vele andere kunst. De Galerie is onderdeel van Kunstkamer Wijdemeren een bemiddelings- en adviesbureau voor kunst, antiek en zilver. Kunstkamer Wijdemeren houdt kantoor aan de Herenweg 73 te Breukeleveen in de gemeente Wijdemeren. U bent van harte welkom op onze regelmatig terugkerende taxatiedagen.

Onze Galerie in het pand
"DE WIJDEMEREN" vind u in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen

'De Wijdemeren' - Kunstkamer en Galerie Wijdemeren te Breukeleveen
'De Wijdemeren' - Galerie Wijdemeren te Breukeleveen

Openingstijden Galerie Wijdemeren in Breukeleveen: 
Herenweg 71-73, 3625 AC Breukeleveen

Reguliere openingstijden:
Iedere vrijdag tussen 11.00 -17.00 uur.
Andere dagen alleen volgens afspraak.

Telefoon: 06-53222156, Contact: Gijs Looman
Telefoon: 06-41277246, Contact: Jeanette Looman - Schipper

E-mail: info@galeriewijdemeren.nl

Openingstijden van onze andere vestigingen© Kunstkamer Wijdemeren 2004 - 2019