Kunstenaar Jeanne Oosting 1972, Jeanne Bieruma Oosting
Stadsgezicht, Amsterdam

Jeanne Oosting


1972, Jeanne Bieruma Oosting
Stadsgezicht, Amsterdam “Kastanjeplein in Oost”
olie op doek, 65 x 75 cm, gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Jeanne Oosting

Leeuwarden 1898 – 1994 Almen, Gorsel

De kunstenares Adriana Johanna Wilhelmina (Jeanne) Bieruma Oosting was zowel een Nederlandse aquarellist, als beeldhouwer, etser, graficus, lithograaf, illustrator, glasschilder, kunstschilder, tekenaar, en boekbandontwerper.

Als grafisch kunstenares is zij vooral na de Tweede Wereldoorlog bekend geworden. Zij volgde een opleiding aan de School voor Kunst en Kunstnijverheid in Haarlem, de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de Academie de la Grande Chaumiere in Parijs.

Zij maakte onder meer ontwerpen voor boekbanden, boek- of stofomslagen, ontwerpen voor glas-in-lood, exlibrissen, postzegels en vervaardigde kunstwerken met als onderwerp, bomen, interieurs, landschappen, berglandschappen, portretten, zelfportretten, figuurvoorstellingen, stadsgezichten, stillevens, bloemstillevens, vruchtenstillevens, en tuinen.

Zij was Ridder in de Orde van Oranje Nassau en won een bronzen medaille op de wereldtentoonstelling te Parijs in 1937; de schildersprijs van Friesland in 1943 en een eerste internationale vredesprijs en de Arti-medaille in 1971.

Bieruma Oosting was lid van Pulchri Studio, Arti et Amicitiae in Amsterdam en de Vereeniging voor Ambachts- en Nijverheidskunst (VANK) (vanaf april 1927), de Hollandse Aquarellisten Kring, en de Vereeniging tot Bevordering der Grafische Kunsten De Grafische.

bronvermelding: Wikipedia

Info: Scheen, Jeanne Oosting Stichting

Ook te koop van Jeanne Oosting

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.