Schilderijen te koop, kunstschilder 3332, Baruch Laguna, olie op doek, doekmaat 63.5 x 52.5 cm, lijstmaat 81 x 71 cm, staat lijst beschadigd, standaard, boer maakt aantekeningen, staat doek standaard + doek bobbelt iets, craquelures, hier en daar wat oppervlaktebeschadigingen in de verf, kleine plekjes lacunes, lijst mist links stukje ornament, expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Baruch Lopez de Leao Laguna


Verkocht

3332
Baruch Laguna
Boer met pijp
olie op doek, doekmaat 52.5 x 63.5 cm
gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Baruch Lopez de Leao Laguna

Amsterdam
1864

1943

Auschwitz

Baruch Lopez Leao de Laguna werd geboren in Amsterdam in een Portugese Joodse familie, waar hij opgoeide in het Portugees Sephardische weeshuis na het overleiden van zijn ouders toen hij 11 jaar was.

Hij volgde een opleiding aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus en aan de Rijksakademie van de Beeldende Kunsten. Hij werkte ook in het atelier van schilder Jacob Meijer de Haan. Hij was lid van ‘Arti en Amicitiae’ in Amsterdam.

Naarmate hij bekender werd kon hij zich volledig richten op zijn eigen schilderijen. Hij schilderde en tekende stillevens, portretten, interieurs, stadsgezichten en genrestukken.

Tijdens de eerste jaren van de Twede Wereldoorlog schuilde hij op een kleine boerderij in de buurt van Laren, maar hij werd uiteindelijk gevonden en afgevoerd naar Auschwitz waar hij in 1943 overleed.

Info: RKD en philosemitism

Ook te koop van Baruch Lopez de Leao Laguna

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.