Schilderijen te koop, kunstschilder Ans Markus Sigrid Olie op doek, 165 x 120 cm rechtsonder gesigneerd, expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Ans Markus


4307
Ans Markus
Sigrid
Olie op doek, 165 x 120 cm
rechtsonder gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Ans Markus

Halfweg
1947

Ans Markus is bekend om haar schilderijen van vrouwen in windsels. Ze is autodidact en haar stijl is realistisch. In 1981 houdt ze haar eerste expositie en vanaf halverwege de jaren 80 komt het grote succes. Begin jaren 90 verhuist Markus van Udenhout naar Amsterdam. In 1995 opent ze haar eigen atelier en expositieruimte op het Prinseneiland. Met haar 25-jarig jubileum als kunstschilder verschijnt in 2003 het overzichtsboek Tot op de Huid: 25 jaar schilderkunst van Ans Markus.
Markus is een opvallende verschijning met haar kledingstijl. Ze wordt beschouwd als de societyschilder van Nederland en verschijnt dan ook veelvuldig in de pers.
Van 16 juni t/m 9 september 2007 toonde het Noordbrabants Museum te ‘s-Hertogenbosch een overzichtstentoonstelling van Ans Markus. In 2009 werd Markus uitgeroepen tot kunstenaar van het jaar.

Info: Wikipedia, RKD

Ook te koop van Ans Markus

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.