Kunstenaar Heinz Kroh 4516
Heinz Kroh
'Köln 1881'
r.o. gesigneerd
particuliere collectie
dit werk was voorheen te koop

Heinz Kroh


4516
Heinz Kroh
‘Köln 1881’
r.o. gesigneerd
particuliere collectie
dit werk was voorheen te koop

Website – Object vraag reactie

Heinz Kroh

Keulen
1881

1972

Dortmund

Heinz Kroh was een Duitse tekenaar, etser en schilder van genrestukken van het leven van de mensen in de grote steden,
in het bijzonder Parijs en Keulen.

Na het afronden van school, ging Kroh op stage bij de Deutz gasmotor fabriek (GFD) en werd vervolgens opgeleid als tekenaar. Als autodidact, leerde hij tekenen en schilderen. 1904 verleende de directeur van het GFD, Carl Stone, een beurs aan de Kunstakademie Düsseldorf. Hij studeerde bij Eduard von Gebhardt en Peter Janssen, die hem onderwees in de “krijt-vegen-technologie.” De “drie minuten sketch” was specifiek van Heinz Kroh.

Tussen 1909-1912 studeerde hij en werkte in München. Dit werd gevolgd door een lang verblijf in Wittgenstein district in Baden in het Zwarte Woud. De jaren na München tot aan de jaren 1930 worden artistiek gezien zijn belangrijkste voor carriere.

Tot 1929 was hij voorzitter van de Keulse groep van de Economische Vereniging van beeldend kunstenaars. Als tekenaar en etser gaf Heinz Kroh regelmatig tentoonstellingen van Keulen Kunstverein en de “Great Düsseldorf Art Exposition”. In 1943 werd de studio in Keulen-Buchforst vernietigd in een aantal luchtaanvallen.

Info: Benezit

 

Ook te koop van Heinz Kroh

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.