Schilderijen te koop, kunstschilder Cor Bouter Paardenstal, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Cor Bouter


Verkocht

5700
Cor Bouter
Paardenstal
Verkocht

Website – Object vraag reactie

Cor Bouter

Gouda
1888

1966

Den Haag

De kunstschilder Cor W. Bouter woonde en werkte voornamelijk in de omgeving van Gouda, Voorburg en Den Haag. Hij was de broer van schilder Pieter A. Bouter.

Cor Bouter staat bekend als schilder van in- en exterieurs met figuren in de trant van Blommers en Israëls als schilder van stadsgezichten in de trant van Klinkenberg en daarnaast vooral als schilder van landschappen met paarden en ander vee.

Cor Bouter was vooral met zijn interieurs ontegenzeggelijk een naloper van de Haagse School.

De kunstschilder Cornelis Bouter woonde en werkte voornamelijk in de omgeving van Gouda, Voorburg en Den Haag. Hij was de broer van schilder Piet Bouter. Voor Cor was schilderen een beroep, noodzakelijk om de kost te verdienen voor zijn gezin. Zijn werk was in zijn tijd erg gewild en verkocht goed.

Hollandse landschappen met koeien en schapen, interieurs met moeder en kinderen, stadsgezichten. Voor de Tweede Wereldoorlog vonden zijn schilderijen gretig aftrek in Noord-Amerika en Canada. Vaak werden deze commerciële werken onder een pseudoniem geschilderd:

C. Verschuur, C. Hendriks, C. Willems en A.J. van Eijbergen, ze stonden allemaal voor een man, namelijk: Cor Bouter.

Info: Pieter Scheen, RKD

Ook te koop van Cor Bouter

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.