Kunst te koop bij Galerie Wijdemeren van kunstschilder Paul Bodifée Zicht op boerderij olie op board, 34 x 45 cm linksonder gesigneerd

Paul Bodifée


9007-6
Paul Bodifée
Zicht op boerderij achter de bomen
maroulé, 34 x 45 cm
linksonder gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Paul Bodifée

Deventer
1866

1938

Deventer

Johannnes Petrus Paulus Bodifée was een Nederlands kunstschilder en graficus. Hij werkte in een stijl die verwant is aan de Haagse School en werd vooral bekend om zijn landschappen en stadsgezichten in Overijssel.

Bodifée schilderde voornamelijk in een stijl die verwant is aan de Haagse School, met een vrij impressionistische hand en met een typerend kleurgebruik, vaak in groen-grijze toonwaarden, aangevuld met blauw. De compositie is meestal op ooghoogte weergegeven.

Hij volgde na de HBS een opleiding tot tekenleraar en nam daarna schilderlessen aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten.
Hij opende een atelier in Nieuwer-Amstel en werd lid van de kunstenaarsvereniging Arti et Amicitae. Later werd hij ook lid van Pulchri in Den Haag, waarvan ook veel Haagse School-schilders lid waren.

Info: Lexicon Pieter A. Scheen, RKD

Ook te koop van Paul Bodif��e

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.