Kunstenaar Frans Jacob Diederich Boers 9600, F.J.D. Boers

Frans Jacob Diederich Boers


9600, F.J.D. Boers
“Ezeltjes”
Olie op doek, 70 x 50 cm
r.o. gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Frans Jacob Diederich Boers

Luik
1914

1987

Nieuwegein

De kunstschilder Frans Jacob Diederich Boers werd in 1914 in de omgeving van Luik geboren. Hij woonde en werkte in Amsterdam, Laren ( aan de Kloosterweg nr 18), Baarn en in Nieuwegein, waar hij in 1987 overleed. Boers vormde zich zelf en hij schilderde, tekende en aquarelleerde in een impressionistische trant, dieren, landschappen en portretten. Hij was lid van de vereniging Beeldende Kunstenaars Laren-Blaricum.

In 1950 bezocht Frans Boers voor een vakantie het Waddeneiland Texel. Hij kwam er voor het eerst en hij raakte er zo verrukt door alles wat hij zag, dat hij het niet laten kon een serie tekeningen te maken. Deze tekeningen zijn in 1977 verschenen in een boek onder de titel een kunstenaar zag Texel. De tekst werd voorzien door J. A. van der Vlis. De vele, zo verschillende Texelse landschappen, oude boerderijen en schapenboeten, de kronkelende dijken, de prachtige vogelreservaten, de stranden en de duinen, en de bossen werden door Frans Boers voor het nageslacht vereeuwigd. In de 80er jaren verscheen een vergelijkbaar boek met tekeningen van Frans Boers onder de titel Een kunstenaar zag Noordwest Overijssel.

Werk van Frans Boers is o.a. opgenomen in de collectie van het Singer museum in Laren en in de Rijks collectie

Info: Scheen, Benezit, RKD

Ook te koop van Frans Jacob Diederich Boers

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.