Kunstenaar Kees Putman A3593 Kees Putman
Besneeuwde bollenvelden aan bosrand
l.o. gesigneerd en verso gedateerd 2010, olieverf op doek, 40 x 30 cm
verkocht

Website – Object vraag reactie

Kees Putman

Geboren, Noordwijk 3 mei 1951

Kees Putman 

CV:

“Over mijn werk

De zee, grauw, zonnig, kalm of woest, met eeuwig bewegend water, golven, schuim, reflecties, donkere diepten, vormt als levend geheel een oneindige inspiratiebron, waarin menselijke emoties weerspiegeld worden. Naast de zee is er de rest van de wereld om inspiratie uit te putten: landschappen, figuren, portretten. Figuratief, maar niet per se fotografisch. Het penseel moet herkenbaar blijven en daarmee de schilder.”

Vijfjarige opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag (MA) 1970 – 75.Universiteit van Leiden etnocinematografie 1976 – 77. Woonde en werkte vanaf 1978 achtereenvolgens in Sardinië, Burkina Faso, Thailand en Indonesië. Foto- en filmopdrachten. In 1993 terug naar Nederland. Eerst nog voornamelijk bezig met filmwerk en fotografie. Snel al weer meer nadruk op schilderen. Vooral de zee als onderwerp. Tentoonstellingen in 1983, 1999, en vanaf 2004 ieder jaar. Veel vrij schilderwerk en opdrachten. Vanaf 1999 deelnemer aan het jaarlijkse Schilderfestival Noordwijk. Deelnemer aan ‘Kunst in Duin’. Geeft schildercursussen en rondleidingen in musea. Nauw betrokken bij de oprichting van de Stichting Kunstenaarscollectief Noordwijk. Organiseerde in 2006, het 400ste geboortejaar van Rembrandt, de Schildersmarkt voor het Rembrandt Festival in Leiden. Schreef daarnaast filmscripts, gedichten, liedteksten, folders, brochures en korte stukken over uiteenlopende onderwerpen. Ontwikkelde de lesmodule ‘Pesten, dat pikken we niet’ met bijbehorende korte film ‘PEST’, die vertoond werd op Cinekid Festival. Schreef en regisseerde de musical ‘Jeroen’. In de Boekenweek van 2002 verscheen zijn jeugdboek ‘Amerigo’. Treedt op als voorlezer. Dirigeert een koor. Zingt. Is momenteel, naast het schilderen, bezig met het schrijven van een roman.

Ook te koop van Kees Putman

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.