Kunstenaar Jan Jacob Spohler A3657 J.J. Spohler
ijsgezicht
olie op paneel 43,5 x 58 cm
verkocht

Website – Object vraag reactie

Jan Jacob Spohler

Nederhorst den Berg
1811

1866

Amsterdam

De kunstschilder Jan Jacob Spohler werd geboren in 1811 in Nederhorst den Berg. Hij kreeg zijn opleiding aan het atelier van de in die tijd al beroemde Jan Willem Pieneman (historie-schilder).

J.J. Spohler staat net als zijn vriend en tijdgenoot Charles Leickert internationaal bekend als een zeer kundig romantisch landschapsschilder. Zij hebben veel met elkaar opgetrokken, wat terug te zien is in de vele gelijkenissen in hun werk.

J.J. Spohler heeft zich gedurende zijn leven hoofdzakelijk bezig gehouden met het schilderen van zeer gedetailleerde, Hollandse zomer- en winterlandschappen. Vooral zijn winterlandschappen zien we vaak: gedetailleerde ijsgezichten met kale bomen, veel figuren en schaatspret. Zomerse rivierlandschappen, die hij ook maakte, komen we veel minder vaak tegen.

J.J. Spohler gaf raadgevingen aan zijn beide zoons, J.J.C. Spohler en J.F. Spohler. Tevens gaf hij les aan Willem Vester.

Diverse Musea hebben werk van J.J. Spohler in collectie: o.a. het Teylers Museum in Haarlem.

Info: Scheen, Benezit

Geen bijdragen gevonden

Ook te koop van Jan Jacob Spohler

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.